У Львові таки пірнали в ополонку попри карантин. Фото

2408 0
У воду поодинці заходили як молоді, так і старші.
фото: еспресо.захід

фото: еспресо.захід

Сьогодні, 19 січня, у містах і селах Львівщини традиційно освячують воду та пірнають в ополонку. Чимало львів’ян попри карантинні обмеження вирішили пірнути в ополонку. Зокрема, пірнали на озері парку «Горіховий гай», що на вул. Володимира Великого, 16, а також на озері в Сокільниках. Про це повідомляє під час стріму Еспресо. Захід.

У воду поодинці заходили як молоді, так і старші. Приходять навіть цілими сім’ями, щоб підтримати членів родини, які таки наважилися і вирішили скупатися в крижаній воді на Водохреща.

Також чимало людей можна побачити на озері в селі Сокільники, яке межує зі Львовом. Загалом люди казали, що попри заборону масових купань, для них – це важливий елемент свята, і вони «вірять у цілющу силу йорданської води». Хоча деякі зізнаються, що це просто традиція, яка їм подобається.

Нагадаємо, що цьогоріч мешканців закликали утриматися від купання у холодній воді. Через карантинні обмеження заходи на водних об'єктах проводити не будуть, а місця для купання також не облаштовуватимуть. Також загальноміського освячення води на площі Ринок не було. Однак мешканці можуть упродовж дня прийти на площу Ринок і набрати свяченої води з резервуару. 

Фото: Еспресо.Захід


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!