У Львові знімають фільм

3367 0
Зйомки історичного фільму "Дмитро Вітовський" відновили у Львові. Стрічку почали знімати картину ще 2012-го, але фінансові труднощі не дозволили закінчити фільм вчасно. Зйомки картини ініціювало і наразі втілює Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять", яке займається реконструкцією історичних подій.

Як пише Gazeta.ua, учасники "Пам'яті" самі фінансують картину, а ре конструктори - грають героїв. Сценарій написав голова Товариства Любомир Горбач разом з істориками.

"Головна мета фільму - вплинути на молодь і її патріотичне виховання, - пояснює учасник "Пам'яті" Тарас Елейко. - Тому велику увагу зосереджуємо на спецефектах. Багато епізодів - це військові сутички. Хочемо показати українських вояків як зразок самопожертви заради української держави. Українська армія тоді, на початку Першої світової, була нечисельною, але сильною."

Найбільше грошей потребує піротехніка та набої. Зараз вже відзняли 25% картини, на що витратили 50 тисяч грн. Щоб закінчити зйомки потрібно ще близько 200-от. У продовження стрічки вклали членські внески учасників товариства, які зібрали під кінець 2014 року. Хочуть встигнути презентувати фільм до 1 листопада - чергової річниці ЗУНР.

Сюжет фільму розповідає про створення Української Галицької Армії, її формування та визвольні змагання і державотворення. Дмитро Вітовський, чиїм ім’ям і названа стрічка, був військовим міністром ЗУНР, полковником і командувачем УГА.

Головного героя грає депутат Львівської міської ради Тарас Симущак. Дозйомок долучились і ті учасники "Пам'яті", які зараз служать добровольцями в АТО та приїхали у відпустку. Фільм обіцяють показати в кінотеатрах Львова, області та на місцевих телеканалах.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!