У Львові теплішає: з дахів падають сніг та бурульки

1724 0
Сьогодні, 17-го листопада, львівські комунальники продовжують скидати сніг та лід з дахів будинків. Мешканців міста просять пильнувати, адже при потеплінні очікують почастішання зсувів снігу.

 «Внаслідок температурних перепадів, на дахах будівель утворюються нагромадження снігу та крижані бурульки. Танучи, вони можуть ламатися і падати, і цим становити небезпеку для пішоходів. Особливу небезпеку вони становлять у старих кварталах міста, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків. Тому закликаємо наших мешканців бути обережними», - повідомив Віктор Іваніцький,  начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

У центрі Львова працює 6 ЛКП, які формують бригади: покрівельники та робітники, що мають доступ до висоти. При ранішніх обходах території майстри огороджують небезпечні ділянки сигнальною стрічкою, а потім на місце прибуває «вишка» й скидає сніг з даху. Двоє працівників завжди залишаються внизу, щоб попереджати перехожих про роботу бригади. Найнебезпечніше на даний момент – це падіння бурульок, які в першу чергу збивають комунальники. Далі займаються снігом, який зсувається у зв’язку із потеплінням і може затопити квартири, - пояснила у коментарі  для Tvoemisto.tv Галина Кушка, начальник відділу житлового господарства Галицької райадміністрації.

Також вона повідомила, що сьогодні, 17-го листопада, такі роботи проводили на вулицях Руданського, Сербській, Ковжуна, Бандери, Коперника, Митрополита Андрея та інших. А кількість викликів на гарячу лінію зменшилася до кінця дня. Крім того, Галина Кушка наголосила, що за скидання з дахів снігу з відомчих будинків та ОСББ відповідають балансоотримувачі та власники, які мають долати небезпеку самостійно або викликати бригаду з ЛКП.

Відтак, львів’ян просять бути обережними та дотримуватися простих заходів безпеки: не ігнорувати сигнальну стрічку, не паркувати автомобілі у вузьких вулицях, повідомляти про небезпеку падіння снігу на гарячу лінію міста тощо.

Нагадаємо, якщо львів’яни натраплятимуть на слизькі та небезпечні ділянки, вони можуть звертатися на «гарячу» лінію міста, в районні адміністрації або до комунальних підприємств. Якщо ж ушкоджень уникнути не вдалось, то варто не зволікати і звертатись до травматологічних пунктів Львова.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!