У Львові терміново збирають кошти, щоб відправити Кароліну на лікування за кордон

42143 0
У жовтні Кароліна повернулась зі школи, її почало нудити. На третій день дівчинка затемпературила. Батьки відразу ж звернулися до лікаря, але стан дівчинки щоденно різко погіршувався.
Фото: Уляна Флишко

Фото: Уляна Флишко

У Львові продовжують збір коштів на лікування 11-річної Кароліни із Сокальського району. Дівчинка із жовтня минулого року знаходиться у Лікарні на Пилипа Орлика. Щоби врятувати Кароліну від страшної недуги (менінгоенцефаліт) батьки із волонтерами подали документи у клініки Франції, Туреччини, Ізраїлю, США, Німеччини та Італії. На лікування потрібні значні кошти, тож львів'ян закликають допомогти.

«Я навіть уявити не можу стану мами, дитина котрої вже кілька місяців просить допомогу, але сказати про це не може... Оля Романчук, молода мама трьох діток. До осені жінка разом зі своїм чоловіком і трьома дітьми жили звичайним життям. Але... все змінилося в жовтні 2020 року», – повідомила керівниця благодійного фонду «Здійснити мрію», волонтерка Уляна Флишко.

У жовтні Кароліна повернулась зі школи, її почало нудити. На третій день дівчинка затемпературила. Батьки відразу ж звернулися до лікаря, але стан дівчинки щоденно різко погіршувався. Хвороба таки виявилася сильнішою, дівчинка потрапила в реанімацію, де півтори місяці пролежала під апаратом штучної вентиляції легень.

«Згодом дитині трохи полегшало, бо вона змогла самостійно дихати. Проте відтоді вона не промовила жодного слова. Щодня Каролінка проходить своє випробовування. Очима вона реагує на тих, хто поруч, чує звуки... Але втрачати більше часу не можна. З дня на день ми, волонтери, які об'єднали свої зусилля задля порятунку Каролінки, очікуємо на згоду лікарів прийняти малечу на додаткові обстеження», – розповіла волонтерка.

Сім'я подала документи на лікування у кілька клінік Європи та США. Волонтери просять долучатися до збірки коштів, бо сума, необхідна на лікування дитини за кордоном, є неосяжною для тата і мами дівчинки.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк 4149499107012930 Андрій Романчук

БФ Здійснити_мрію: 5169330521401130

UA453052990000026004031002786

або

5457082223482642 – ПриватБанк (Уляна Флишко, у призначенні слід вказати «Для Кароліни»)

Довідка

Первинний гнійний менінгіт (менінгоенцефаліт) – це рідкісне, але смертельно небезпечне захворювання, збудником якого є Амеба неглерія Фоулера (лат. Naegleria fowleri) – це непаразитичний мікроорганізм, що розповсюджений у теплих водах та ґрунтах. Це хвороба з ураженням головного мозку. Зараження відбувається переважно при попаданні амеб в рото- і носоглотку при купанні, плаванні, рідше повітряно-пиловим шляхом. 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!