У Львові тестували білоруські автобуси, які можуть придбати для міста. Фото

5243 0
На львівських дорогах протестували роботу великих білоруських автобусів МАЗ, які можуть у майбутньому закупити для міста.
фото: ЛМР

фото: ЛМР

Як повідомив Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, місто має намір придбати цього року 100 великих автобусів. Представники ЛК «АТП-1» та управління транспорту опрацьовують усі пропозиції від українських і закордонних виробників. Ключовим у прийнятті рішення щодо вибору постачальника автобусів для Львова буде ціна і якість машин, інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: З турботою про водія маршрутки. Як Львів вирішує свою транспортну проблему

«Оскільки на ринку перевезень Львова місто має лише 35%, його треба збільшувати. Це єдина гарантія, щоб система перевезень у місті працювала якісно і надійно. Тому восени минулого року я дав доручення начальнику управління транспорту і ЛК «АТП-1» поїздити по автобусних заводах України, які нам надсилали свої пропозиції. Наші представники були на Черкаському автобусному заводі, на Чернігівському автобусному заводі. Представники цих заводів приїжджали до нас і показували свої автобуси. Сьогодні до нас приїхали показати білоруські автобуси МАЗ. Тобто ми розглядаємо усі можливості щодо придбання нових автобусів для Львова», – прокоментував Сергій Бабак.

Як повідомив Віктор Солтир, представник дилера «УкрЄвро-МАЗ» в Україні по вантажній і пасажирській техніці, автобуси МАЗ мають хорошу репутацію на українському ринку. Базова ціна такого автобуса МАЗ 118 тисяч євро.

«Автобус, який ми пропонуємо, середнього класу, низькопідлоговий, для перевезення пасажирів місткістю до 105 осіб. Має 30 сидячих місць, одне місце для людей з інвалідністю, і 75 місць для стояння. У комплектацію входить система обігріву, вентиляції, оснащений двигуном Мерседес. Опалення йде по периметру всього автобуса. Двигун «ЄВРО-5», з системою для нейтралізації шкідливих газів. Є кнопка виклику до водія. Може бути оснащений кондиціонером», – розповів він.  

Читайте також: Непереможна маршрутка. Чому у Львові так складно змінити транспортну систему

«Перевага надається українським виробникам. Та визначальною є ціна автобуса і його надійність при експлуатації. Також важлива складова – це сервісне обслуговування. Далі буде конкурс і тендер», – додав Сергій Бабак.  

Фото прес-служби ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!