У Львові знову тестують перший тролейбус із автономним ходом

1557 0
Новий тролейбус пройшов додаткову сертифікацію, яку проводить державне підприємство «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства».
Фото з архіву ЛМР

Фото з архіву ЛМР

Сьогодні, 16 лютого, на вулицях Львова знову тестують перший львівський тролейбус «Електрон» з автономним ходом. Перед випуском його справність мають перевірити в різних кліматичних умовах. 

Джерело: ЛКП «Львівелектротранс»

«Роботу тролейбуса з автономним ходом тестують наші працівники та виробник – компанія «Електрон». На цьому етапі тестування триватиме орієнтовно до середини березня. Також випробування будуть ще і влітку. Маємо побачити, наскільки ефективно він працюватиме як при мінусовій, так і при плюсовій температурах. Побачимо, як він себе зарекомендує в умовах міста. Після всіх випробувань він працюватиме на котромусь із наших маршрутів. Це буде у цьому році», – повідомив керівник ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів.

Читайте також: У Львові закуплять 250 електробусів. Коли на них можна буде їздити

Також керівник зазначає, що завдяки застосуванню тролейбусів з автономним ходом можна розвивати маршрути без прокладання тролейбусних ліній. Новий тролейбус пройшов додаткову сертифікацію, яку проводить державне підприємство «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства».

Раніше директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило у коментарі Тvoemisto.tv говорив, що місту потрібні тролейбуси з автономним ходом. Щоправда, з його слів, разом з тим потрібно дещо оновити контактну мережу, зокрема, є проєкти ЄІБ щодо реконструкції мереж на вулицях Стрийській, Тролейбусній, Кульпарківській.

Нагадаємо, що таке транспортне підсилення міський голова обіцяє ще з 2017 року, утім Львів досі не погодив кредиту, за яким мали б фінансувати закупівлю. Тvoemisto.tv з’ясувало, навіщо місту тролейбуси з автономним ходом, яка їхня ціна і переваги. Детальніше читайте в матеріалі за посиланням

Для довідки

Виробник-компанія «Електрон» доукомплектував системою автономного живлення наявні тролейбус. Через додаткову батарею він став важчим на 750 кг та втратив 3 сидіння для пасажирів, але зможе проїхати автономним ходом 20 км. Тролейбус потребує 3-годинної підзарядки. Вперше такий тестували ще у червні минулого року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!