У Львові тролейбус №9 курсуватиме до нового аеропорту

2428 0
Тролейбусну лінію «дев`ятки» планують продовжити до нового терміналу львівського аеропорту вже восени.
фото: lviv.vgorode.ua

фото: lviv.vgorode.ua

Для того, щоби тролейбус №9 почав їздити до нового терміналу аеропорту, потрібно прокласти біля кілометра контактної мережі. Попередня вартість будівництва тролейбусної лінії складає близько 6 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як розповів головний інженер ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів, наразі уже готова всю проектна документація, вона знаходиться на стадії погодження та експертизи. Одночасно проводяться електронні торги, щоб закупити всі необхідні матеріали. Планується, що роботи по будівництву тролейбусної лінії виконуватиме Служба енергогосподарства підприємства. Для продовження лінії збираються використовувати сучасні матеріали і спецчастини контактної мережі, що дозволить тролейбусам їхати на великій швидкості.

Читайте також: У центрі Львова продовжили дію експериментальних тарифів на паркування

За продовженим маршрутом тролейбус може курсувати вже восени цього року.

Окрім того, планується продовження тролейбусного маршруту №2 по вулиці Хуторівка до ринку «Шувар» – тут уже прокладено кабельні лінії живлення майбутньої лінії, а також по вулиці Стрийській - до торгового центру «Кінг Крос Леополіс».

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!