У Львові понад 20 молодіжних хорів співатимуть патріотичні пісні

1996 0
З 14 до 16 листопада проходитиме V фестиваль хорового співу «Співаймо канон». Дитячі та молодіжні хорові колективи з нашого міста, а також з Дублян, Перемишлян, Новояворівська, Южноукраїнська і оркестр з Києва зберуться разом для того, аби поспівати та обмінятись досвідом щодо методів навчання хорового співу.
Фото: dyvys.info

Фото: dyvys.info

14 листопада в рамках фестивалю відбудеться презентація нового збірника «Сольфеджіо» видатного львівського композитора, диригента, концертмейстера Юрія Антківа (актовий зал Львівського Палацу мистецтв, вул. Коперника, 17), інформують організатори.

Протягом двох наступних днів фестивалю відбуватимуться концерти  хорів: 15 листопада – у Будинку органної та камерної музики (вул. С. Бандери, 8), 16 листопада  ̶  Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського, 7).

Кожен хор співатиме композицію у формі канону, пісню патріотичного спрямування та твір сучасного композитора. Крім того, всі хори разом виконають такі твори: «Учітеся, брати мої», на слова Т. Шевченка; «Дивись яку любов», «Облітав журавель» (сл. П. Воронька, муз. Б. Фільц), «Музика звучить» (сл. і муз. Л. Горової).

«Вже п’ятий рік поспіль наш Фестиваль об’єднує хорові колективи Львова, а також з інших міст. Щоб підвищити інтерес до хорового мистецтва, перед керівниками хорів постає завдання знаходити методи зацікавлення дітей та молоді співом. Виконання канонів захоплює поєднанням простоти з неочікуваністю, цікавою грою слів та звуків. А творчі зустрічі й спільне виконання композицій дуже заохочують дітей вдосконалювати й підвищувати свою майстерність. Тому  наш захід – не лише можливість для хорів себе презентувати, а й повчитися разом. Для львів’ян – хороша нагода помилуватися хоровим мистецтвом», – зазначає керівник зразкового дитячо-юнацького хору «Радуниця», організатор фестивалю хорового співу Наталія Манько.

На фестиваль запрошені видатні львівські диригенти та композитори: Зиновій Демцюх, Олег Цигилик, Руслан Ляшенко, Мирон Дацко, Остап Мануляк, Богдан Котюк.

Цьогорічний фестиваль «Співаймо канон» присвячений 200- річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.

Вхід на фестиваль  ̶  вільний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!