У Львові триває благодійний продаж ікон на склі, намальованих дітьми

1790 0
Гроші, вилучені від продажу, передадуть на лікування бійця 24 ОМБр імені короля Данила Володимира Гери.
фото музею історії релігії

фото музею історії релігії

Протягом двох тижнів, починаючи з 18 жовтня, у львівському Музеї історії релігії триватиме виставка-продаж ікон Божої Матері, які у свято Покрови намалювали діти. Про це Tvoemisto.tv повідомили в музеї.

14 жовтня на майстер-класі «Малярство на склі ікони Покрови» діти зі львівських шкіл намалювали 177 образів. Половина з них вже продана, кажуть в музеї.

«У неділю два образи купили туристи з Польщі. У понеділок, хоч був вихідний, але прийшла жінка і купила три ікони в Київ. Деякі ікони купують рідні дітей, які їх намалювали. Загалом вже продано 85 робіт», – розповідають в музеї.

Читайте також: Подолати бар'єр ікони. Як Роман Зілінько робить святих ближчими

Початкова вартість образу – 120 гривень, але можна заплатити і більше, адже це благодійний внесок на лікування пораненого бійця 24-ї бригади ім. Данила Галицького Володимира Гери.

Виставка-продаж триватиме до 4 листопада включно. Для того, щоб придбати образ, потрібно завітати в Музей релігії за адресою площа Музейна, 1.

Нагадаємо, Львівський музей історії релігії підписав догвір з ТзОВ «Еталон-Ком» на реставрацію експозиційних залів, підземелля та фондосховища за 19,9 млн гривень.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!