У Львові триває будівництво Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Фото

1723 1
Із бюджету міста на виконання робіт вже скерували близько 9 млн гривень.
фото: лмр

фото: лмр

У Львові триває будівництво Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Станом на зараз підрядник доробляє сходи, замощує бруківкою площадку перед стелою. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

На території триває підготовка до встановлення огорожі на оглядових майданчиках та системи освітлення, а також завершують будівництво підпірної стіни вздовж вул. Кривоноса.

За словами керівника управління архітектури та урбаністики Юліана Чаплінського, роботи наближаються до звершення, до 24 серпня встигають зробити велодоріжку.

«Тут є два входи, робимо пішохідний захід по алеї. Перила вже готові на виробництві. Школярі попри меморіал зможуть пройти до школи. Тут дуже потужна консоль, людей може поміститись багато. Найкращий вид на панораму Львова буде на третьому оглядовому майданчику», — каже він.

Стіну біля школи планують завершити через два тижні. Також місто звернеться до управління ДСНС з проханням відновити фасад та черепицю тих будівель, які виходять на Меморіал. Озеленювати територію хочуть восени, коли закінчать основні роботи. Із бюджету міста на виконання робіт вже скерували близько 9 млн гривень.

Читайте також: Яким буде Меморіал Небесної Сотні у Львові. Відео

Додамо, що меморіал складатиметься з двох частин: площі з стелою на верхній терасі та з пішохідного моста між пагорбами вздовж вул. Кривоноса. Він виводитиме на терасу зі сторони вул. Замкової, де буде створено площу і стелу, присвячену Героям Небесної Сотні. Основний матеріал проекту — кортен, який з часом змінює свою фактуру і має особливу символічність боротьби та палаючого вогню. Меморіал наповнено злаковими рослинами, які нагадують колоски пшениці, що є символом українського народу.

Нагадаємо, 17 квітня минулого року у сквері «На Валах» заклали пам’ятну капсулу, яка започаткувала будівництва Меморіалу Небесної Сотні. У серпні ЛКП «Зелений Львів» провело торги та визначило підрядника робіт – ТзОВ «Т.В.Д.». Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становить майже 11 млн грн.

Фото пресслужби ЛМР

 


Читайте також:
26 Липня, 2019 11:06
Андрій Міщенко В стірому місті більшість будинків розвалюється, а тут будують майданчик для алкашів і пацанви з півасіками аж за 11 мільйонів... Сумніваюсь, що туристи будуть валом валити туди, щоб подивитися на іржаві пошарпані дахи...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!