Політична реклама

У Львові триває фестиваль "Велика коляда"

1494 0
З 7 до 26 січня у храмі Пресвятої Євхаристії у Львові проходить щорічний фестиваль «Велика коляда», метою якого є збереження духовної спадщини та християнської Різдвяної традиції українського народу.

Свою історію Різдвяний фестиваль «Велика коляда» починає з 2000 року, інформує прес-служба Львівської міськради.

Як розповіли організатори фестивалю, ідейним натхненником організації фестивалю був настоятель храму пресвятої Євхаристії і голова патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ о. Йосиф Мілян (сьогодні – єпископ-помічник Київської архієпархії). Благородну справу підтримав теперішній настоятель о. Юрій Васьків.

У 2011 році започатковано тематичну концепцію фестивалю – концерти певної етнографічної місцевості України. У храмі лунали різдвяні твори з Лемківщини, Гуцульщини, Полісся. Пошуки самобутніх колективів, співпрацю з ними успішно налагоджує Надія Дзвоник, режисер усіх гала-концертів та їх незмінна ведуча.

Фестиваль «Велика коляда» відбувається щоденно. В будні дні з 19:00 години, в суботу з 14:00 години та в неділю з 16:00 години. Загалом цього року на фестиваль завітає близько 65 колективів.

Програму фестивалю можна побачити тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!