#ДякуюДанкову. У Львові судять відомого лікаря

25346 11
10-го листопада Галицький районний суд висунув обвинувачення у причетності до смерті дитини 2,5 роки тому Олегу Данкову – завідувачу поголовим відділенням комунальної 3-ї міської клінічної лікарні Львова. Лікарю, якого підозрюють у неналежному виконанні професійних обов’язків, суд обрав запобіжний захід.
www.absoluteworld.com

www.absoluteworld.com

Розслідування смертельного випадку у пологовому будинку на вул. Раппопорта у Львові тривало 2,5 роки. 10-го листопада відбувся суд, на якому лікарю висунули звинувачення в присутності батька померлої дівчинки Остапа Пудляка та інших родин, які втратили малят у цьому пологовому, - інформував IA ZIK.

Суддя Катерина Котельва відхилила пропозиції прокуратури та слідства відсторонити Олега Данкова від посади та обрати у якості запобіжного заходу домашній арешт, аргументуючи це недостатністю доказів слідства та тим, що упродовж 2-х років підозрюваний працював без порушень та не перешкоджав слідству. Таким чином, суд обрав «особисте зобов’язання» як запобіжний захід, висунув завідувачу пологовим відділенням вимогу прибувати до слідчого та не покидати межі Львова без згоди слідства.

Читайте також: Львів'яни назвали 13 проблем пологових будинків міста

У коментарі для Tvoemisto.tv Остап Пудляк, батько дитини, яка померла 2,5 роки тому, пояснив: "Я подавав клопотання, щоб суд дозволив журналістам не тільки бути присутніми в залі, а й знімати фіксованими камерами. Однак суддя вимагала, щоб журналісти і родини потерпілих покинули приміщення суду, обгрунтувавши це необхідністю не допустити розголошення конфіденційної інформації про підозрюваного. Я був присутній усе слухання й можу сказати, що на ухвалі суддя повторила все сказане, тому ситуація виглядає дивно". Також Остап Пудляк наголосив: "Рішення судді про міру запобіжного заходу оскарженню не підлягає, очевидно, вона мала підстави для прийняття саме такого рішення. Подання апеляційної скарги - прерогатива прокуратури, я ж інформації щодо цього не маю". Свою мотивацію потерпілий батько прокоментував: "Я бачу, що в соцмережах це все називають жагою помсти й крові. У душі я не тримаю образи на лікарів, причетних, на мою думку, до смерті моєї дитини. Як би я не старався, що би не робив, дитину повернути не зможу ніяк. Однак, сподіваюся, мої дії вплинуть на те, щоб поняття смертності через недбалість, халантність, некомпетентність чи недостатню увагу лікарів зменшилось, а то й зникло". 

Тим часом у соцмережі створили флешмоб на підтримку лікаря Олега Данкова - #дякуюданков. Жінки, які народжували у пологовому будинку на вул. Раппопорта, викладають на сторінці у Facebook фотографії своїх дітей та висловлюють вдячність завідувачу відділення за допомогу у складних випадках.  Крім того, вчора, 16-го листопада, організатори прийняли рішення  "надіслати документ під назвою "Заява" від кожного бажаючого долучитися та підтримати лікаря, на адреси голів ЛОДА, ЛМР, Прокуратури м. Львова та Управління Поліції".

"Я щиро поважаю думку кожного, якщо вона є конструктивна, не маніпулятивна і доречна. Я радію за кожного, у кого народилося щасливе і здорове дитя. Я маю зараз доньку, яку обіймаю щовечора, і раджу це робити всім, бо інколи буває, що обіймати лишається тільки світлину", - пояснив свою позицію щодо флешмобів у соцмережах Остап Пудляк. 

Опублікувала Людмила Рубцова

 


Читайте також:
7 Листопада, 2017 23:34
Ольга Що Ви робите то просто нещасний випадок. Для батьків які втратили дитину це важко, але срозумійте якщо Ви його ппозбавите на рік роботи то ми можемо втратити таких дітей ще більше. То лікар від Бога з великої Букви. Судді де Ви дивитесь. Готова свідчити відпустіть лікаря. Нехай кожен робить свою справу. Прохання ще і ще раз перевірити чи дійсно Він винний. Нам такого лікаря не найти. Готова свідчити. Допоміг нам у тяжкому випадку і шрам після кесеревого не замітний взагалі. Все буде добре.
3 Листопада, 2017 14:25
имхо Такая недомамаша с субтильной конституцией и не могла нормально родить.. Апелируйте к совести судей, а нет, то судью - на мыло! а то такие "дела врачей" будут фабриковать ради бабла везде..
26 Червня, 2017 23:16
Ірина Олег Веніамінович,ми з чоловіком вдячні Вам за нашого синочка,який народився 18.09.2016.Акушерство,для Вас,це не просто професія,а покликання і дар,яким Вас наділив Господь!!!Низький Вам уклін!!!Дякуємо Богу, що Ви є!!! Здоров'я Вам,наснаги,тримайтесь,бо Ви потрібні багатьом.Лікарів у нас багато,але таких як Ви одиниці!!!
26 Січня, 2017 00:24
Анастасія Олег Данков виконує свою роботу від"а" до "я" і це я знаю не по відгуках,а переконалася сама. 27років тому в моєї мами приймав пологи саме Данков,в той час він працював в роддомі на Щорса,а 9років тому я й сама в нього родила(кесарили)свого синочка.Олегу Вініаміновичу не важливо чи то дівчинка чи то хлопчик родився йому головне щоб дитя було здорове.А що йдеться про гроші,то в нього золота фраза:"ми що на базарі!!!" Про цю людину можу ще багато чого написати, але то буде лише один позитив. ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ ДАНКОВУ ОЛЕГУ ВІНІАМІНОВИЧУ ЗА ЙОГО ПРАЦЮ!!!
23 Грудня, 2016 02:24
Галина Лідія, ви перепрошую заткнітся, тому що я також прийшла до Олега Веніаміновича з вулиці при тому що я одинока мама і грошей в мене не було, і взяти також не було де, і в кого!!! Олег Веніамінович взяв мене без всяких "такс" , передоплат та без всіляких знайомств.
Я чітко сказала ще за довго до вагітності що свою дитину я буду народжувати тільки на Джамбула, а коли завагітніла то чітко сказала, що тільки до Данкова!!! Він дійсно ЛІКАР, ЛІКАР ВІД БОГА, з великої букви, як би не він мене би по знайомствах порізали і невідомо чи ми би вижили, а в Олега Веніаміновича я народила природнім шляхом,без тріщин, розривів і т.д., та і ще з потрійним обвиттям пуповиною, про що на УЗД мені нічого не сказали. А після пологів мама мені сказала: "Ти знаєш, ти молодець що настояла на свому виборі та рішенні." Мама була присутня на пологах зімною.
Мене мама умоляла щоб я йшла родити до знайомих то на Мечникова то в Мед.Інститут, я сказала ні я буду родити тільки на Джамбула і тільки в Олега Веніаміновича!!! І всі наступні вагітності я також хочу родити тільки на Джамбула і тільки в Олега Веніаміновича Данкова!!!
Олег Веніамінович тримайтесь ми з вами, дай Бог вам побільше здоров'я, та витримки, особливо до таких як я, тому що я вам під час пологів нерви потріпала добре, вибачте за нестриманність і неслухняність, я дуже вдячна вам за все і за вашу не легку роботу! Ми народились 20.07.2015р.
24 Листопада, 2016 23:19
Наталя Такси в нього немає....і не було....
Його віддячити важко,мені Він сказав-Ти сама народила,тільки допоміг,роди легкі,ти молодець,нема за що віддячувати!інші дівчата в палаті народжували у нього вже по другій дитині,і так само не могли йому віддячити бо він казав:це вже друга дитина,йди готуйся до виписки,що хочеш ?))))
Він прекрасний,людяний......лікар від Бога,та ще й порядний,і справді вихідних немає......я лежела тиждень перед родами і попросилась на Водохреща на годинку додому,так як поряд жила і це неділя була ,він сказав:народжуєш 1-2 раза в житті ,а свят у тебе ще стільки буде,тому лежи тут,а хоч спокійно повечеряю дома,тому дівчатка,народжувати починаєм з понеділка(жартома сказав)ось і в понеділок я народила)!!!!!!
24 Листопада, 2016 14:48
Ирина Даже противно читать ту чушь, которую пишет Лидия. Данков чисто физически не может принять роды у всех желающих рожать у него. Когда приходила к нему на прием - очередь из 10-15 беременных, а к другим врачам 2 - максимум 3 человека. Он, итак, на работе сутками, приезжает и в выходные, и в праздничные дни. Ни о каких деньгах речь вообще не шла. Никакой таксы у него нет. И берется всегда за тяжелые случаи, когда от рожениц отказываются другие врачи. Родила у него троих деток, и знаю о чем говорю. Это единственный Врач, которого я бы посоветовала своим близким.
24 Листопада, 2016 14:46
Юліанна Та що ви говорите ! Чухня собача! Я прийшла з вулиці до нього і сказала: хочу у Вас родити. У мене по показанням кесарський. Він єдине що просив- це довідка від вертеброневролога, що тільки кесарський! Про гроші не йшлося ВЗАГАЛІ!!! Після виписки бігала за ним і чула: ти що хочеш? Все добре? Виписалась? Бувай здорова! Бережи себе!
Жодна людина не могла мені внятно сказати скільки йому треба давати! Я родила в червні 2015.
22 Листопада, 2016 02:21
женя хочу щоб мама у якої сталось це горе -не сприйняла мій коментар у свою образу, бо це її особисто не стосується- я вас не знаю, цей коментар побудований на реальних подіях які я бачила пролижавши зі своїми хлопцяти довгий період на підтримках у цьому пологовому будинку, я знаю відсотків 90 цього персоналу, я бачила як вони воюють з неслухняними пацієнтками- які правлять своїм Богом і даю вам 200 відсотків- що якби життя вашого ангелика залежало тільки від дій Данкова- він би вискочив зі шкіри але б врятував його, думаю маю право так сказати бо мій середущий синочок вижив тільки завдяки зусиллям Олега Веніаміновича, мій чоловік після цих пологів посивів за два тижні- то можее собі уявити які вони були.я пролижала з першим сином з 15 серпня до 30вересня з другим з 11березня до 5квітня а з третім з 11 березня до 15квітня думаю за стільки часу можна розібратись не тільки в одному лікарі а й взагалі вияснити ху-із- ху!!!
22 Листопада, 2016 02:04
женя п ЛІДА- ви тут трохи загнались, я пересічна львівянка яка з вулиці прийшла до Данкова і привела купу своїх родичів та знайомих, не треба рівняти всіх до мажорів які кидаютьться баблом ,а потім кажуть що попали по блату і відвалили купу грошей йому. бо це прямий наклеп з вашої сторони, я народила дякуючи цій людині трьох синів і ні за одного не почула такси- так як ви це трактуєте, хоч і намучився він зі мною багатенько!!! він подарував мені прекрасну похресницю, не дивлячись на те що від моєї куми відмовились усі лікарі львова, а він заспокоїв- направив у правельне русло мозги породіллі які вже зносило, і все зробив як професіонал без завдатку як інші. без такси як інші, без кесерового розтину як інші використовують це щоб збити більше подяки з щасливих батьків, то цього ніхто не бачить а вчіпились до лікаря який перебиває оце тупе заробляння бабла ,а хтось поцікавився чи та породілля виконувала його вказівки, чи дослухалась до його порад ,чи правильно відносилась до свого стану -вагітність!!! багато таких розумних під час вагітності: бухають, курять, нюхають ,коляться ,лазять по морях коли лікар забороняє, бо думають що мудрішші за нього, лікар каже лишитись в лікарні під наглядом-а вона додому хоче і йде бо в неї праздник в селі, бульба не викопана,весілля в подружки -а коли припече і щось в наслідок цього стається то зразу ввинен лікар! люди добрі треба мати клепку в голові а не дирку
20 Листопада, 2016 14:47
Лідія воіко Так всі дякують гарно апо скільеи поплатили доктор Данков хороший спеціаліст але за пологи бере дай боже простий пацієнт до нього не підступить всі зпротекціями .Взагалі всі Львівські пологові це мафія страшна без грошей там немає що робити починаючи від санітарки
Провірьте дорогі журналісти
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!