У Львові триває виставка про вимушених переселенців. Де подивитися, вартість

1756 0
У рамках проекту також відбудеться майстер-клас з виготовлення вибійки та перфоманс-інсталяція.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Учора, 6 жовтня, в Музеї етнографії та художнього промислу (пр. Свободи, 15) відкрили виставку «Вигнанці», інформує прес-служба ЛМР.

Експозиція створена про долю людини, яка позбавлена права проживати на землі своїх предків, але намагається зберегти свою ідентичність у новому просторі та адаптуватися до нового середовища.

«Трохи більше 70 років тому майже півмільйона українців стали вимушеними переселенцями внаслідок так званого добровільного обміну населенням між Польщею та УРСР. Вони стали вигнанцями. У той же час схожа доля спіткала майже 200 тис. кримських татар. Сьогодні, після окупації Криму та початку війни на Донбасі, історія, на жаль, повторюється», – говорить кураторка виставки Ірина Горбань.

Експозиція базується на спогадах людей, які пережили вимушене переселення, та історіях сіл, що змінили своє обличчя внаслідок складних історичних та політичних процесів. Вона складається з побутових речей, які переселенці привезли з собою на нове місце проживання. Кожне з трьох вимушених переселень представлене в окремих залах музею.

Виставка триватиме до 3 грудня. Відвідати її можна щодня, окрім понеділка, в години роботи музею – з 11:00 до 17:00.

Вартість квитка для дорослих – 20 грн, для учнів, студентів та пенсіонерів – 10 грн, для дітей (від 5-ти років) – 5 грн. Вартість екскурсій для дорослих – 60 грн, для дітей, учнів, студентів та пенсіонерів – 40 грн.

У рамках проекту «Вигнанці» також можна відвідати:

  • виставку Олени Турянської «Matrix» – до 18 жовтня з 12:00 до 19:00 щодня, окрім понеділка, Галерея сучасного сакрального мистецтва «IconArt» (вул. Вірменська, 26)
  • майстер-клас Олександра Бриндікова з виготовлення вибійки – 27 жовтня, 14:00, Музей етнографії та художнього промислу
  • перфоманс-інсталяцію Влодка Кауфмана «Керована свобода» – 7 листопада, 17:00, галерея «Дзиґа»

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!