У Львові триває виставка ляльок Барбі в образах відомих українок. Фото

3883 0
36 відомих жінок минулого та сучасності відтворили в образі ляльок-барбі.

У Львові триває виставка ручних ляльок «Barbie: Пані України». Відомих особистостей минулого та сьогодення українські майстри показали у костюмах ляльок-барбі. Побачити оригінальні експонати можна у магазині «Антошка» на площі Соборній, 14. Тут виставка перебуватиме до 23 серпня. Про це у кометарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця магазину Оксана Адамська.

Читайте також: Фехтувальниця Ольга Харлан стала першою українкою-прототипом ляльки Барбі

Лялькові майстри показали жінок в образах, які би якнайкраще відтворили стиль та діяльність кожного персонажу.

«Наприклад, Марко Вовчок зображена з Жулем Верном, оскільки перекладала його праці. Соня Делоне – у стилі артдеко, а Софія Яблонська-Уден – з лялькою-талісманом, яку вона брала в усі свої подорожі. До речі, Теурою її називали аборигени з тих країн, де вони з чоловіком проживали. Соломія Крушельницька показана в образі батерфляй. Катерина Білокур з своїми картинами, а Леся Українка – на фоні ілюстрацій з «Лісової пісні», – каже вона.

Виготовлення кожної з ляльок займає від одного до трьох тижнів, оскільки чимало аксесуарів потребують тривалої ручної роботи.

Читайте також: В Україні створили Барбі на інвалідному візку, прототипом якої стала ветеранка. Фото 

«Бачимо, що людям подобається, приходять з дітками, цікавляться. Як на мене, ця виставка корисна тим, що зібрала багато особистостей, про яких ми не знаємо. Відверто кажучи, з деякими персонажами я теж познайомилася завдяки виставці. Добре й те, що відомі особистості представлені з різних регіонів України», – додає Оксана Адамська.

Вона додає, що ідея проєкту належить культурному фонду «КуклЬтура» спільно з магазинами «Антошка». Представлені експонати не продаються. Якщо ж відвідувач хоче придбати копію одного з персонажів, він може про це домовитися з автором обраної ляльки.

Нагадаємо, що українська фехтувальниця Ольга Харлан стала першою українкою, яка отримала свою портретну ляльку Barbie. Серію ляльок Role Models почали випускати у березні 2018 року до 60-ої річниці Barbie і Міжнародного дня жінок. Таким чином компанія відзначає успішних жінок з усього світу та прагне надихнути їхнім прикладом ще більше представниць прекрасної статі. 

Юлія Осим

Фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!