У Львові Центр надання послуг учасникам бойових дій змінив адресу

3448 0
Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій працює впродовж п’яти місяців (з травня 2016 року). Від сьогодні, 17 жовтня, Центр почав працювати у нових приміщеннях – на вул. Пекарській, 41.
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

На проведення реконструкції нежитлових приміщень для облаштування Центру (вул. Пекарська, 41) у 2016 році використано 1 491 206,62 грн. Адміністративно-господарське управління для забезпечення роботи Центру купило  меблі та комп’ютерну техніку на суму 198 826,69 грн, повідомляють у прес-службі міськради.

Тут учасникам бойових дій та членам їх родин надають психологічні, соціально-медичні, соціально-економічні, інформаційні і юридичні послуги. 


«Сьогодні ми маємо офіційно перший робочий день в цьому приміщенні, центр вже працює останні місяці. Ми спочатку приймали відвідувачів у приміщенні Личаківської адміністрації. Сьогодні перший день прийом ведеться тут», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За час роботи у Центр звернулося близько 3 тисяч учасників АТО та членів їх сімей. З них документи на отримання одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення і відпочинок дітей учасників АТО – мешканців м. Львова подало 1148 осіб. Інформаційні послуги щодо пільг та соціальних гарантій отримали 924 особи. Юридичні консультації було надано 1492 особам. Психологічними послугами охоплено 1098 осіб.

Читайте також: У Львові затвердили розміри виплат для учасників АТО та їх дітей

Як розповіла Оксана Рубай, в.о керівника Центру, основним у роботі є охоплення соціальною роботою, інформаційними, юридичними, психологічними, а також соціально-медичними та соціально-економічними послугами.

Окрім того, Центр спільно із владою, громадськими організаціями і активістами організовує дитячо-розважальні та пізнавальні заходи, тренінги, різноманітні поїздки тощо. Зокрема, за час роботи Центру було проведено 20 заходів, в яких взяли участь 1234 особи. З них 285 учасників бойових дій, 804 дитини учасників бойових дій, 130 дружин, матерів та вдів учасників бойових дій. Також у заходах взяли участь 15 волонтерів.

Додамо, у Центрі працює 15 осіб, з них 2 психологи, 2 юрисконсульти, 7 інспекторів, 4 адмінпрацівники. Серед працівників є 5 учасників бойових дій, 3 дружини учасників бойових дій та 2 волонтери АТО.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!