У Львові цілодобово надаватимуть допомогу тваринам

3263 0
Через нічні ДТП та інші небезпечні ситуації за участі тварин ЛКП «Лев» розпочне працювати цілодобово. У клініці надаватимуть допомогу як безпритульним, так і домашнім тваринам. Також ЛКП «Лев» має намір провести серію тренінгів-інструктажів для працівників патрульної поліції про те, що мають робити правоохоронці, коли собака напала на людину або ж потрапила в ДТП.
фото: facebook.com/lvivlkplev

фото: facebook.com/lvivlkplev

Директор ЛКП «Лев» Олег Мацех розповів, що зрозумів необхідність переходу на цілодобовий режим роботи, коли у середу вранці під ворітьми ЛКП працівники знайшли важко травмованого собаку.

«Ми знайшли під входом в ЛКП сильно травмованого собаку: з розтрощеною щелепою та без очей. Згодом нам розповіли, що цього собаку десь о десятій тридцять вечора на вулиці Джорджа Вашингтона збила машина. Його забрала поліція. Що було далі – достеменно невідомо. Наші працівники знайшли його вранці під ворітьми. Можна припустити, що поліцейські привезли собаку на ЛКП, але ми вже не працювали в цей час», – розповів Олег Мацех.

Він додав, що за останні півроку сталось близько десяти інцидентів, коли було необхідно, щоб ЛКП працювало і вночі. Тому директор ЛКП «Лев» запропонував на апаратній нараді в Львівській міськраді створити на підприємстві цілодобову клініку. Окрім безпритульних тварин, львів’яни зможуть привозити туди і домашніх тварин, котрим потрібна невідкладна допомога.

«Наша програма мінімум – щоб в ЛКП цілодобово чергував один фельдшер. Ідеально, якби чергували і фельдшер, і лікар. Зараз ми розробляємо план, на скільки доведеться збільшити штат підприємства», – пояснив Олег Мацех.

Крім того, він запропонував провести на ЛКП серію інструктажів для патрульної поліції, аби відпрацювати дії правоохоронців, коли стаються ДТП з тваринами або собаки нападають на людину.

Нагадаємо, що львівське комунальне підприємство «Лев» розпочало інформаційну кампанію «Прихистіть» головною метою якої є допомогти знайти нових господарів для безпритульних собак.

Джерело: zaxid.net.

Опублікувала Наталія Середюк 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!