У Львові цього тижня до навчання повернулися лише три школи

7537 0
Водночас садочки усі працюють у звичному режимі.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

У Львові лише три навчальні заклади – ліцей «Надія», школа №32 та ліцей №28 відновили навчання. Через введений локдаун вони навчаються дистанційно. Усі решта шкіл та ліцеїв ще на канікулах. Більшість з них навчання відновлять з 25 січня. Про це Тvoemisto.tv розповіла головна освітянка Львова Зоряна Довганик.

Читайте також: Коли львівські школярі підуть на зимові канікули та скільки вони триватимуть. Перелік

Садочки, зі слів освітянки, у Львові працюють усі. Однак через меншу кількість відвідувань дітей у час різдвяних свят, кілька груп все ж закриті. 

«90% груп у львівських садочках працюють у звичному режимі», – каже Зоряна Довганик.

На Львівщині усі школи цього тижня ще на канікулах. Як зазначив Тvoemisto.tv директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска, частина шкіл до навчання повернуться з наступного понеділка, решта також з 25 січня.

Що стосується навчальної платформи для дистанційної роботи, то їх, зі слів освітян, кожен навчальний заклад обирає самостійно.

«Кожна школа Львова сама визначає, на якій платформі проводити дистанційне навчання. Управління освіти може лише рекомендувати ту чи іншу. Ще в березні, коли почався карантин, управління освіти спільно з міським центром інформаційних технологій, управлінням ІТ та навчально-методичним центром напрацювали кілька ідей, які саме платформи можна запропонувати, аби вони були безкоштовними і зручними у користуванні», – каже Зоряна Довганик.

За її слів, вчителі проходили відповідні навчання і обирали платформи, на яких хотіли працювати. 80% львівських шкіл обрали для дистанційного навчання дві платформи – Google Classroom або Zoom.

Читайте також: В Україні розроблять нову освітню програму для середньої школи

Нагадаємо, управління освіти Львівської міськради рекомендувало розпочати зимові канікули у школах з 6 січня, на навчання вони вийдуть 25 січня. Для тих, хто завершив навчання 30 чи 31 грудня, другий семестр розпочався 11 січня в онлайн-режимі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!