У Львові створили оперативний штаб, щоб врегулювати ситуацію зі сміттям

1887 0
За інформацією міською влади сьогодні, 17 січня, орієнтовно 20% контейнерних майданчиків по місту є переповнені.

У місті Львові створений оперативний штаб щодо врегулювання ситуації з вивезення твердих побутових відходів. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, ситуація складна. Двоє з перевізників фізично не мають куди вивозити сміття.

«Дві компанії, які займаються перевезенням, фактично, не мають, куди вивозити сміття. Ще чотири стараються, але їм дуже важко. Сьогодні складно знаходити полігони, які готові приймати сміття. Ми знаходимось у періоді переднадзвичайної ситуації в місті. Сьогодні працює оперативний штаб. Будемо робити все можливе, щоб ситуацію виправляти, але вона складна. Єдиний плюс, що є мінусова температура, що унеможливлює більшу біду», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Додамо, львів’яни масово скаржаться на переповнені сміттєві баки в окремих районах міста, звідки вже декілька днів поспіль не вивозять відходи.

Читайте також: Хробаки, завод чи сортувальні майданчики: що врятує Львів від сміттєвого колапсу

Нагадаємо, що в місті оголосили конкурс на визначення перевізника сміття з 5-ти районів: Личаківського, Шевченківського, Сихівського, Залізничного та Франківського. Збір пропозицій у Личаківському районі триває до 6 лютого, у Шевченківському – до 31 січня, у Сихівському – до 13 лютого, у Залізничному – до 17 лютого, у Франківському – до 24 січня 2017 року.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!