У Львові тимчасово закрили школу, в якій обвалилася сходова балка

2569 0
Обвал в школі №44 стався вчора, 16-го березня, між 2-м і 3-м поверхами лівого крила будівлі. Навчальний заклад тимчасово не працюватиме.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Рішення закрити львівську школу №44 до кінця навчального року прийняла міська комісія з питань надзвичайних ситуацій. В бюджеті зарезервували кошти на протиаварійні роботи та постановили обстежити усі школи та садки міста, аби таких випадків більше не сталося, пише Zaxid.net

Читайте також: ТОП-5 найкращих шкіл Львова за результатами ЗНО

Фахівці, які обстежили місце обвалу, дійшли висновку, що аварійними можуть бути ще одні шкільні сходи. Підпірні конструкції, які важать майже тонну, вичерпали свій резерв. Ззовні ознак аварійності немає, але сходи були неякісно збудовані. Відтак їх збираються перебудовувати.

«Є недоліки, які, на нашу думку, були допущені при монтажі сходових кліток, а саме косоурної балки й конструкція не витримала. Судячи по тому, що ми оглянули й другу сходову клітку, вони обидві вимагають обстеження і ремонту», – пояснив директор ЛКП «Рембуд» Віктор Писаренко.

Читайте також: У Львові з'являться три новобудови і заправка. Адреси 

За приблизними підрахунками, на реконструкцію треба три мільйони гривень. А в часі вона затягнеться до вересня. Діти ж цілими класами перейдуть у школи по сусідству.

«Це є середня школа № 33, Львівська правнича гімназія, Львівський технологічний ліцей, Центр дитячої та юнацької творчості. Будуть виділені окремі приміщення, де діти цілими класами зі своїми вчителями будуть навчатися. В учнів 1-8 класу навчання буде відбуватися у першу зміну, 9-11 класів – у другу», – повідомила в.о. начальника управління освіти міста Зоряна Довганик.

Нагадаємо, вчора, 16-го березня, у середній школі № 44, що на вул. Пстрака, 1 (Шевченківський район), обвалилась опорна балка сходового маршу. Ніхто не постраждав. 

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!