У Львові у будинках з центральним опаленням температура становитиме +18 тепла

6048 0
У новобудовах варто передбачити використання альтернативних джерел енергії.
Фото: pogliad.ua

Фото: pogliad.ua

У Львові задля економії газу температуру у будинках з центральним опаленням планують тримати на рівні +18, як це роблять у Європі. Про це повідомив депутат Львівської міської ради Петро Адамик.

За відповідну ухвалу «Про підготовку господарства Львівської МТГ до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років» під час сьогоднішньої сесії ЛМР проголосували депутати всіх фракцій.

Читайте також: Міста мають знати, що робити, якщо ракета влучить у ТЕЦ, – експерт

«Я бачив ролик міського голова Львова Андрія Садового про дрова та буржуйки. Бачив фотографії деяких наших депутатів, які вже рубають дрова. Дрова, буржуйки, теплий одяг, ковдри – це все добре, але мусимо системно готуватися до опалювального періоду, щоб максимально легко пережити майбутню зиму. Сподіваюся, що все буде добре, але варто готуватися й до найгіршого», – каже Петро Адамик.

Відповідно до ухвали, уже розписали всі необхідні параметри для ефективної праці під час опалювального періоду. Зокрема, задля економії газу температуру у будинках з центральним опаленням планують тримати на рівні +18, як це роблять у Європі. У всіх новобудовах варто передбачити використання альтернативних джерел енергії. На об'єктах комунальної власності також потрібно шукати варіанти альтернативної енергії.

«Маємо пропрацювати всі ці питання з ОСББ та мусимо постійно інформувати мешканців Львова про найближчі пункт обігріву, а також інші важливі речі в екстрених умовах воєнного стану», – додав він.

Читайте також: На Львівщині готуються встановлювати мобільні котельні. Яким буде опалювальний сезон в області

Нагадаємо, на Львівщині напрацьовують механізм щодо заміни обладнання на альтернативні види палива у разі надзвичайних ситуацій під час опалювального сезону. Також розглядають використання мобільних котелень та встановлення пунктів обігріву. А міський голова Андрій Садовий заявив у коментарі Tvoemisto.tv, що у Львові розробляють комплексну програму, яка б зробила можливим використання альтернативних джерел опалення. Йдеться про опалювання дровами, відходами деревини, вугіллям тощо. Крім того, планують закупляти тисячі «буржуйок» для забезпечення міста.

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, щоб підготуватись до опалювального сезону вдома, необхідно мати: електрочайник, світильник на батарейках, сухий спирт, електроплиту, деревʼяні вікна.

Яким буде опалювальний сезон 2022-2023 року та як зміняться ціни на газ, читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!