У Будинку вчених заборонили проводити розважальні заходи у траурні та поминальні дні

1357 0
Блогер з Чернівців відсвяткував свій день народження у львівському Будинку вчених 27 листопада, у День пам’яті жертв Голодоморів.
Фото: Будинок вчених

Фото: Будинок вчених

У львівському Будинку вчених заборонили проводити розважальні заходи у траурні та поминальні дні. Про це йдеться у повідомленні Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Читайте також: Як у Будинку вчених пояснили інцидент із блогерською вечіркою у скорботний день

Через вечірку блогерів, яку провели у львівському Будинку вчених 27 листопада, у День пам’яті жертв Голодоморів, дирекцію Будинку вчених зобов’язали надалі погоджувати з Львівською обласною організацією профспілки працівників освіти і науки України щомісячний план проведення заходів. А у поминальні і траурні дні, які визначені державою там узагалі заборонили проводити будь-які заходи.

«Після вивчення та аналізу ситуації, що склалася у зв’язку з орендою приміщень Львівського Будинку вчених 27.11.2021 року, згідно підписаної 24.11.2021 року Угоди №2411 “Про тимчасову оренду приміщення” з Фізичною особою-підприємцем Заліско Мар'яною Василівною, незважаючи на те, що відповідальність за проведення заходу було покладено на організатора і безпосередніх учасників, президія вважає, що спосіб його проведення  саме у такій формі є цинічним та антиморальним у стосунку до громадян України, особливо у дату його проведення - День поминання жертв Голодоморів в Україні», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українські мережі почали відмовлятися від співпраці з блогерами, які були на вечірці у Будинку вчених

Нагадаємо, в суботу, 27 листопада, у львівському Будинку вчених блогер з Чернівців Олексій Заліско відзначав свій день народження. Гучна вечірка відбулася у День пам’яті жертв Голодоморів, на неї зібралися блогери-мільйонники зі всієї України. Згодом, у соцмережах користувачі обурювалися щодо такого святкування, яке влаштували в день, коли світ перебуває у скорботі за мільйонами жертв, яких знищив штучно створений голод.

Згодом українські мережі одна за одною почали відмовлятися від співпраці з блогерами, які були на вечірці у блогера з Чернівців Олександра Заліска у львівському Будинку вчених. Зокрема, свою позицію щодо співпраці з блогерами надалі зазначили мережі METRO Україна, Нова пошта, Київстар, Pepsi Україна, Jysk та Rozetka.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!