У Львові учасники АТО розпишуть стіни віршами про війну

2804 0
У Львові активісти створюють на стінах арт-об'єкти, що містять вірші на військову тематику, що написані учасниками бойових дій на Сході чи їх рідними.
фото: "Граніт"

фото: "Граніт"

Ініціатори та організатори акції самі були учасниками АТО і в такий спосіб вшановують загиблих побратимів, а також мистецькими засобами нагадують львів'янам, що війна не скінчилась.

Всі стіни де будуть розміщені арт-об'єкти, організатори спершу реставрують та приводять в належний стан. Таким чином акція має перш за все антивандальське спрямування.

«Потрбіно розуміти і пам'ятати, що за наш сон хтось щодня гине, хоч маємо таке собі ніби перемир'я. Чим швидше люди тут забудуть, що десь там війна, ти швидше війна прийде сюди. А багато наших віршів мають дуже потужну власну історію», – каже  автор ідеї та учасник АТО Андрій Мочурад.

Зі слів організаторів, автори навіть попри холодну пору року, планують працювати постійно, навіть зимою, адже таким чином можна спілкуватись з перехожими і доносити їм ідею проекту.

Акція є частиною проекту «АртАп», що здійснюється Молодіжним Об’єднанням «Граніт», за підтримки відділу по роботі з молоддю управління сім’ї,  молоді та спорту та управління культури Львівської міської ради.

Контакти організаторів: (097) 9450005, (093) 0477802.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!