У Львові удосконалили варіант-переможець брендування громадського транспорту

5046 0
Частину скла у транспорті будуть використовувати для промоції важливих подій життя міста.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові представили оновлений варіант переможного варіанту брендування львівського громадського транспорту, повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: У Львові презентували оновлений логотип міста. Візуалізація

Після двотижневих консультацій із журі, білу смужку внизу транспорту вирішили замінити на більш контрастний колір, а замість промоційного логотипу міста розмістити герб Львова. Автор проекту — київський дизайнер Костянтин Череповський — також запропонував використовувати частину скла для промоції важливих подій життя міста. Раніше з такою пропозицією під час оголошення переможців конкурсу виступив дизайнер ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександр Шутюк.

«Наступним кроком буде нанесення лівреї на трамвай та автобус, щоб оцінити, як усе виглядає і за потреби щось відкоригувати. Ліврею затверджуватимуть на виконавчому комітеті. Після цього всю нову техніку замовлятимемо з лівреєю міста. Усю нову техніку, яку Львів купував останні декілька років, також розфарбують у лівреєю. Але цей процес буде поступовим. На старі маршрутки ліврею наносити не будуть, бо вона має стати символом якості та комфорту громадського транспорту Львова», — сказав заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

Читайте також: Бренд чи яйце. Навіщо Львівщині новий логотип?

Нагадаємо, брендувати весь громадський транспорт Львова планували до Євро-2012. Потім про однакове для всіх ознакування трамваїв, тролейбусів та автобусів заговорили у 2014 році, коли винесли на громадські обговорення проект рішення щодо брендування та розміщення реклами у транспорті. Завершився конкурс ідей на ознакування у серпні 2015 року. Тоді визначили, що громадський транспорт розфарбують у зелений, помаранчевий та білий кольори. Втім до реалізації проекту так і не дійшли.

Новий конкурс на брендування львівського транспорту оголосили 4 липня. Тоді ж повідомили, що нову ліврею розміщуватимуть на автобусах Ataman, тролейбусах Škoda, трамваях Tatra та у всіх видах транспорту Electron. На конкурс подали чотири пропозиції, а результати оголосили 5 жовтня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!