У Львові урбаністи представили проект скверу на Сихові

3908 1
Урбаністична ініціатива презентувала у Львові проект скверу на Сихові. Проект був презентований широкій громадськості 9 квітня, а зараз із детальним описом проекту можна ознайомитись онлайн.
фото: slideshare.net

фото: slideshare.net

Урбаністична ініціатива «Група 109» розпочала працювати над проектом скверу, що розташований на пр. Червоної Калини 105-109 («Санта-Барбара»), влітку минулого року. Як зазначають учасники ініціативи, у процесі роботи більшість часу було присвячено передпроектному дослідженню скверу та аналізу його зв’язків із іншими громадськими просторами Сихова. Особливістю проекту є учасницьке проектування: була проведена низка зустрічей із мешканцями, Сихівською адміністрацією та місцевими підприємцями для того, щоб максимально залучити тих людей, які будуть користуватись сквером в майбутньому.

Новий проект передбачає створення місця, пристосованого для усіх соціальних груп, та збільшення активної зони скверу для спілкування, зустрічей, проведення заходів, ігор та комфортного перебування.  У проекті застосовані принципи універсального  дизайну, що дозволять користуватись простором різним групам людей. Проект передбачає влаштування безбар'єрного постору (пандуси, низькі бордюри), навігації для людей з вадами зору та додаткового освітлення. Конфігурація та відстані між лавками забезпечать підвищення комунікації у сквері.

Роботи над сквером мають розпочатись вже цього року, адже в бюджеті розвитку міста було закладено 700 тис. грн на благоустрій скверу. Враховуючи, що цю суму виділено лише на заміну мощення і вона не покриває витрат на інші елементи благоустрою (ліхтарі, лавки, смітники і т.д.), учасники ініціативи та місцеві мешканці планують залучати додаткові кошти для реалізації проекту: від спонсорів, у співпраці з Інститутом міста та іноземними фундаціями, а також шляхом спільнокошту. У планах на наступний рік - оновлення території біля школи № 98 та розвиток концепції «Зеленого кільця». 

Переглянути презентацію проекту скверу можна за посиланням.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
22 Квітня, 2015 23:53
Роман А те, що ви намалювали - не радянське???
І вам ще й 700 тис на це мало?
ТАке враження, що тепер усі, кому нема чим зайнятись, йдуть в урбаністи і під свої чудо-витвори мільйони хочуть
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!