У Львові виходили крихітне немовля, яке народилося від хворої на Covid-19 мами

2956 0
Андрійко народився на 30-му тижні з вагою 1070 г і зростом лише 34 см.
Фото: Львівський перинатальний центр

Фото: Львівський перинатальний центр

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі успішно виходили немовля, яке народилося на 30-му тижні вагітності від мами, яка була хвора на Covid-19, йдеться у повідомленні Перинатального центру.

Трудноші почалися на 27-28 тижні вагітності, коли майбутня мама захворіла на коронавірус. Тим не менше, вже на 30-му тижні хлопчик народився.

Читайте також: У львівському пологовому успішно виходили передчасно народжене немовля із вродженою пневмонією

Вага хлопчика, якого назвали Андрійко, становила лише 1070 г, а зріст – 34 см. У маляти спостерігалися проблеми з диханням – респіраторний дистрес-синдром. Дитина перебувала на неінвазивній штучній вентиляції легень.

Уже на шосту добу хлопчика перевели на другий етап виходжування, де далі він отримував дихальну підтримку через високопотокові канюлі. Згодом ще 20 діб вільний потік кисню вводився через лицеву маску.

Читайте також: Питання дня. Чи відрізняється коронавірус у дітей від застуди

Дитинка мала проблеми з толеруванням їжі, анемію недоношених, апное недоношених, жовтяницю, яка лікувалася фототерапією. Проте вже з 40-ї доби хлопчик перебував на спільному перебуванні з мамою у звичайній палаті. Виписали його на 56 добу із вагою 2 440 грамів.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я затвердило перелік установ, які будуть виконувати функції експертного та регіональних центрів неонатального скринінгу для створення нової системи неонатального масового скринінгу в Україні. Так, визначили, що на базі Львівського обласного клінічного перинатального центру буде функціонувати Регіональний центр неонатального скринінгу для новонароджених з 7 областей України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!