У Львові утворилися черги у Сервісному центрі МВС. У чому причина

22357 0
За день тут можуть опрацювати заявки лише до 400 людей.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Дводенні черги з автівками утворилися не тільки на кордоні, а й у сервісних центрах МВС. Зокрема, в регіональному центрі МВС, що на вулиці Данила Апостола, 11. Щодня тут можна натрапити на десятки автівок. Водії кажуть, що вимушені стояти годинами, аби пройти бюрократичну процедуру оформлення машини. Більше того, щоб встигнути зробити усе за день, люди розпочинають займати «живу» чергу ще з ночі.

«Стоїмо тут з 8-ї години ранку. Коли приїхали сюди, то вже машини стояли. Як розповідали люди, водії тут займають чергу ще зночі. Машин багато, а операторів сервісного центру мало, можливо, через це і створюються такі черги», – розповідає львів’янин Олег.

Читайте також: Як переселенцю знайти роботу у Львові 

Жителька Житомирщини Ніна Яценко каже, до до сервісного центру приїхала о 7 годині ранку і отримала 429 номер на реєстрацію. Дівчина впевнена, черга просувалась би швидше, якби реєструватись можна було онлайн.

«Дуже довго чекаю. О 7-ій ранку приїхала і взяли тільки талон. Навіть не потрапила всередину, щоб оформити документи. Тому дуже важко. Людей багато і краще, якби був запис онлайн, щоб знати коли і на котру години приїхати і все зробити», – каже жінка.

Як пояснив у коментарі Тvoemisto.tv керівник сервісного центру МВС, що на вул. Данила Апостола, Олександр Собчук, така проблема склалась внаслідок нульового розмитнення автомобілів.

«Кожен громадянин України хоче придбати собі автівку, і не одну, а декілька. Є різні ситуації і різні потреби в людей. Тобто чим більше проходить машин через митний кордон, тим самим зростає кількість людей, які звертаються у сервісний центр», – каже посадовець.

Читайте також: Водійські права будуть відновлювати без медичної довідки

Аби впоратися з чергами, сервісний центр перейшов на 6-денний робочий тиждень.

«Ми зараз людей приймаємо в порядку «живої» черги. Робочі дні тижня нам збільшили з 5-ти до 6-ти днів. Щодня працюємо з 9-ї ранку та до 6-ї вечора. Ми фізично спроможні опрацювати на день до 400 людей», – пояснює Олександр Собчук.

Ще до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну працювала електронна форма реєстрації. Водії мали змогу стати на чергу онлайн та вибрати для себе зручний день та годину. Електронні записи відмінили, аби уникнути хакерської атаки сайту територіальних сервісних центрів МВС. Тепер через черги, щоб полегшити роботу як працівникам, так і людям, найближчим часом відновлять онлайн-реєстрації, обіцяє керівник сервісного центру МВС №4641 Олександр Собчук.

«Це було дуже актуально ще до війни, коли людина могла отримати свою послугу в певну годину і в певний день. Тому, робота відновиться вже з дня на день», – додає він.

Онлайн-реєстрація та оплата всіх послуг зекономить час та спросить процедуру оформлення автомобілів, – упевнений львів’янин Руслан Сабан.

«Сьогодні все можна зробити онлайн: оформити всі документи, оплатити послуги, отримати онлайн-талон, де ти знаєш точно, на котру годину приїжджати та зробити техогляд. І якщо відновлять онлайн послуги, то це буде легше й не потрібно буде тут стояти», – каже він.

Нагадаємо, що з 17 березня відновили роботу сервісні центри МВС не тільки у Львові, а й на Львівщині.

Адреси сервісних центрів МВС на Львівщині:

  • ТСЦ 4641, вул. Данила Апостола, 11, м. Львів;
  • ТСЦ 4642, вул. Трускавецька, 64, м. Дрогобич;
  • ТСЦ 4643, вул. Лесі Українки, 1, с. Червоне Золочівського р-ну;
  • ТСЦ 4644, вул. Східна, 216, м. Самбір;
  • ТСЦ 4645, вул. Івана Багряного, 4, м. Стрий;
  • ТСЦ 4646, вул. Корольова, 14а, м. Червоноград;
  • ТСЦ 4647, вул. Зелена, 3, м. Новояворівськ;
  • ТСЦ 4648, вул. Яблунева, 1г, с. Стрільбичі Самбірського р-ну;
  • ТСЦ 4649, вул. Городоцька, 16, с. Зимна Вода Львівського р-ну.

 

Соломія Байдака

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!