У Львові вже можна записувати дітей з 12 років на вакцинацію від Covid-19

2176 0
На Львівщині від коронавірусу вже провакцинували 688 дітей.
Фото: pravda.com.ua

Фото: pravda.com.ua

Міністерство охорони здоров'я України прийняло рішення дозволити вакцинацію дітей у віці від 12 до 17 років від коронавірусу з використанням вакцини виробництва Pfizer/BioNTech. Вакцинація для дітей дозволена незалежно від їх приналежності до певних груп ризику. Відповідний наказ МОЗ опублікувало на сайті.

Читайте також: Перебіг став важчим. Яким є портрет дитини з Сovid-19 на Львівщині

Про те, що відтепер дозволено вакцинувати і дітей від 12 років Тvoemisto.tv підтвердив координатор із вакцинації у Львівській області Олег Когут.

«До цього часу від коронавірусної інфекції також можна було вакцинувати дітей, але за певних умов: якщо є хронічні захворювання або вони виїжджають за кордон на навчання чи з іншою метою. Відтепер дозволили усім, починаючи з 12 років», – каже Олег Когут.

Станом на 26 жовтня в Україні першою дозою від ковіду щепили 13,5 тисяч дітей віком 12-17 років. Щеплення двома дозами отримали 9 тисяч дітей.

На Львівщині, за словами координатора із вакцинації на Львівщині, від Covid-19 вже провакцинували 688 дітей. Більшість з них – це діти 16-17 років, лише троє у віці від 12 до 16 років.

Як уточнив Олег Когут, на щеплення від Covid-19 дітей можна записати у будь-який центр чи пункт вакцинації.

Щеплення дітей рекомендують робити лише однією вакциною – це Comirnaty від Pfizer/BioNTec. Щеплення мають проводити за схемою – 2 дози по 0,3 мл з інтервалом між першою та другою дозами 21-28 діб.

Щеплення дітей мають проводити лише за згоди батьків і лише у їхній присутності.

Читайте також: Кількість дітей з Сovid-19 перевищила максимальні позначки. Скільки хворіє на Львівщині

Нагадаємо, зараз у Львівській області працює 28 центрів вакцинації (частина зі щоденним режимом роботи, а решта – періодичним) та понад 180 пунктів вакцинації.

Про те, що варто знати про коронавірус у дітей, можете прочитати тут, а чим відрізняється лікування вакцинованих і невакцинованих пацієнтів читайте у матеріалі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!