У Львові в костелі св. Антонія відреставрують дзвіницю

1444 0
За кошти фундації Полоніка також відновлять підпірні стінки храму.
Фото: uk.wikipedia.org

Фото: uk.wikipedia.org

У костелі святого Антонія Падуанського, що на вул. Личаківській, 49 а, відреставрують дзвіницю та підпірні стінки. Роботи планують виконати у межах двох років, повідомляє ЛМР.

Реставраційні роботи виконають в межах програми «Спільна спадщина», яку фінансує фундація «Полоніка».

Читайте також: У Львові відновили скульптуру святого Антонія на Погулянці. Фото до і після

За словами начальниці управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілії Онищенко, минулого року у костелі відновили сходи і фігуру Богоматері. Зараз тут вже встановили риштування і візьмуться за реставрацію дзвіниці.

«У костелі розпочинають роботи з реставрації дзвіниці. Також буде відреставровано і підпірні стінки від вул. Личаківської до вул. Заньковецької в межах костелу. Проблема в тому, що є перепад ґрунту, ґрунт перезволожений, тисне на стіну, вода попадає в стіну і руйнує її. Ці підпірні стінки починають бути загрозливими», – каже Лілія Онищенко.

Як наголосили у міськраді, Окрім цього, у межах програми «Спільна спадщина» в храмі св. Антонія реставрують ще один вівтар, а на фасаді Домініканського собору відновлюють фігури та амфори. Крім того, ведуться відновлювальні роботи із розпису та частково фасаду у церкві свв. ап. Петра і Павла, розписи у Латинській катедрі, надгробки та родинні каплиці на Личаківському цвинтарі, ікони у Вірменському соборі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!