У садок цьогоріч не потрапить 1500 львівських дітей: деталі

4110 0
Приблизно півтори тисячі дітей цьогоріч не матимуть змогу потрапити у дитячий навчальний дошкільний заклад. Такі цифри назвала Наталія Клочко, головний спеціаліст із питань дошкільної освіти Львівської міської ради в рамках дискусійної зустрічі організованої проектом Tvoemisto.tv «Платформа консенсусу» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
dochkam.ru

dochkam.ru

За словами Наталії Клочко, станом на 1 вересня 2016 року у Львові понад 9 096 дітей бажають потрапити у садок. Натомість, отримати місце в дошкільному навчальному закладі зможе 6 тисяч дітей. Окрім того, до кінця цього року у місті планують відкрити додаткові групи, які забезпечать навчанням ще півтори тисячі дошкільнят.

Понад тисячі дітей, які так і не зможуть потрапити у садок, запропонують групи короткотривалого перебування, котрі сформують після того, як батьки подадуть відповідні заяви у навчальні заклади. Як запевняє Наталія Клочко, минулого року працювало 30 таких груп, у 2016-ому їх має з’явитись ще більше. «Більшість тих дітей, які хочуть потрапити у садок ще раннього віку, тобто їм до двох років. Доводиться виходити з тієї ситуації, яку ми маємо  вони будуть змушені піти у садок наступного року в молодшу групу».

«Насправді ми маємо певний поступ. Так, минулоріч у садок не змогли потрапити 4 тисячі дитини. Цього року ця цифра зменшилась вдвічі. Більше того, упродовж трьох років, за рахунок спрощеної процедури відкриття приватного садка, ми плануємо забезпечити усіх дітей дошкільного віку освітнім закладом»,  роз’яснила Наталія Клочко.

Читайте також: У Львові змінили правила запису у дитсадки: 3 нововведення

Зокрема, як зазначила головний спеціаліст, зараз у Львові діють 95 закладів комунальної власності, 8 навчально-виховних комплексів (школа-садок або садок-школа) та 10 приватних дошкільних закладів. Усі вони підпорядковуються управлінню освіти міської ради.

Довідка: проект ;Tvoemisto.tv «Платформа консенсусу», що здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», сприяє встановленню у Львові триалогу між виконавчими органами міської ради, громадськими організаціями, ініціативами та представниками соціально-відповідального бізнесу. 

Підготувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!