У Львові в Театрі Лесі щосереди робитимуть анонімні тести на ВІЛ

1375 0
Експрес-аналізи можна пройти під час лекцій із циклу «Психотерапія для міста. Другий сезон».
Фото: Департамент охорони здоров

Фото: Департамент охорони здоров'я ЛОДА

У Львові стартував цикл лекцій «Психотерапія для міста. Другий сезон», під час яких усі охочі можуть пройти безкоштовний та анонімний тест на ВІЛ. Про це повідомляє Освітній центр з прав людини, що є організатором лекцій.

Пункт тестування працюватиме щосереди із 19:00 до 20:30 (поки тривають лекції) у гардеробі театру Лесі Українки, що на вул. Городоцькій, 36. Експрес-аналіз, що займає усього 15 хвилин, проводять представники БО «100% життя».

Читайте також: У Львові, Стрию та Дрогобичі ВІЛ-інфекція поширена найбільше в області

«В Україні кожна друга людина з ВІЛ не знає про свій статус. На ранніх стадіях ВІЛ не має жодних симптомів. Що раніше Ти дізнаєшся про ВІЛ, то швидше розпочнеш лікування. Вчасно розпочавши лікування, Ти проживеш довго і щасливо. Тестування — це турбота не тільки про себе, а в першу чергу про своїх близьких, адже вчасна діагностика значно підвищує шанси на успішне лікування», – кажуть організатори тестування.

Додамо, цикл лекцій про психічне здоров’я уже вдруге читає львівський психотерапевт Володимир Станчишин. Усі лекції, яких є 10, безкоштовні. Із детальним розкладом і тематикою лекцій можна ознайомитись за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!