УКУ відкрив новий колегіум. Фото

5837 0
Будинок спроєктований за моделлю living learning community – спільноти, що живе і навчається разом.
Фото: УКУ

Фото: УКУ

В Українському католицькому університеті відкрили новий Колегіум, де тестово поселили студентів та кураторів. Наразі це лише пробна експлуатація, оскільки у частині будівлі ще тривають роботи з облаштування. Офіційне відкриття заплановане на 26 червня, повідомили Тvoemisto.tv в УКУ.

Йдеться про масштабний простір для студентів, працівників та гостей Українського католицького університету. Будинок спроєктований за моделлю living learning community – спільноти, що живе і навчається разом. 

Новий Колегіум є частиною університетського містечка (кампусу) УКУ, в межах якого вже діють Центр митрополита Андрея Шептицького, храм Святої Софії-Премудрості Божої, багатофункційний академічний корпус і Колегіум ім. Патріарха Йосифа Сліпого.

Всього у колегіумі зможуть проживати понад 200 мешканців: студенти УКУ разом із кураторами.

Нова п’ятиповерхова будівля має площу понад 8 тис. кв. м. У новому колегіумі працюватиме також Центр абітурієнта УКУ, де надаватимуть консультації про вступ та можливості навчання в університеті. На частині 2-3-го поверхів розташовані гостьові кімнати.

Простір для життя студентів та кураторів займає 2-5 поверхи. Тут завершують формувати житловий дворик із двома рівнями терас та зеленою зоною для відпочинку й дозвілля студентів.

Отець Юрій Козловський, магістр колегіуму, каже, що університет не копіював відомі світові моделі, а створив свою модель.

На будівництво пожертвували кошти меценати та друзі університету.

Фото УКУ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!