У Львові вдруге пройдуть «Єврейські дні у Ратуші». Програма

2219 0
Із 12 липня до 5 серпня у Львові вже вдруге відбудеться просвітницький проект «Єврейські дні у Ратуші». Цього року серію лекцій та дискусій об’єднали спільною темою «Спільноти, середовища та держави у спірних містах ХХ століття». Участь в проекті візьмуть науковці з Польщі, Великобританії, Німеччини, Сполучених Штатів Америки та України. Усі події, окрім «міських прогулянок», уже традиційно відбуватимуться у ресторані «Ратуша» (пл. Ринок, 1). Вхід – вільний.
фото: uu-travel.com

фото: uu-travel.com

Гостьовими лекторами і доповідачами будуть Катажина Котинська (Інститут славістики Польської Академії Наук, Варшава), Крістоф Мік (Ворвікський університет, Великобританія), Кай Струве (Галле-Віттенберзький університет ім.Мартіна Лютера, Німеччина), Ян Томаш Гросс (Прінстонський університет, США), Тімоті Вайт (Міський університет Нью-Джерсі, США), Мейгіл Фавлер (Університет Стетсона, США), Данило Ільницький, Віктор Мартинюк (Інститут українознавства ім. І. Крип'якевича НАНУкраїни, Львів), Кароліна Шиманяк (Вроцлавський університет / Єврейський історичний інститут, Варшава), Ірина Старовойт (Львівський національний університет ім. Івана Франка), Наталія Алєксюн (Туро коледж, США).

Учасники другої серії лекційно-дискусійної програми «Єврейські дні у Ратуші: Спільноти, середовища та держави у спірних містах ХХ століття» запрошують широку громадськість і гостей міста до обговорення вибраних тем та питань, пов’язаних з історією міст, культурою спільнот та життям людей, які були частиною минулого Львова і ширше регіону, та пам’яттю про них в сучасних суспільствах . У серії лекцій мешканці та гості міста зможуть ознайомитися з дослідженнями істориків, культурологів та літературознавців та включитися у обговорення складних, мало знаних або здавалося б відомих сюжетів з історії Львова.

Загальною темою заходу  буде співжиття українців, поляків і євреїв до Другої світової війни та те, як вийти за схему відносин між трьома найбільшими етнічними групами.

Кожна лекція чи дискусія супроводжуватиметься синхронним перекладом на англійську/українську мови.

Головним організатором просвітницького проекту «Єврейські дні у Ратуші: Спільноти, середовища та держави у спірних містах ХХ століття» є Центр міської історії. Проект втілюється за підтримки управління культури Львівської міської ради та Всеукраїнського єврейського благодійного фонду «Хесед Ар'є».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!