У Львові від Covid-19 померла вагітна жінка. Оновлено

2941 0
28-річна жінка була на 28-му тижні вагітності.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Учора, 1 жовтня, у Львові померла вагітна, в якої був коронавірус. Інформацію Тvoemisto.tv підтвердили у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі.

Читайте також: Коронавірус у вагітних. Як захиститися, чи можна вакцинуватися і які є ризики для дитини

За словами директорки перинатального центру Марії Малачинської, жінка померла від важкої ковідної пневмонії.

Як згодом уточнив Тvoemisto.tv заступник директора з медичної частини Львівського перинатального центру Олександр Сімкін, жінці було 28 років і вона була на 28-му тижні вагітності.

Це була перша вагітність жінки.

«Вагітну із Covid-19 10 днів лікували у фтизіопульмонолігчному відділенні Центру легеневого здоров’я. Для верифікації стану плоду її перевели в перинатальний центр. Через важку двосторонню ковідну пневмонію вчора вранці, о 7.30 год., у пацієнтки зафіксували внутріутробну загибель плоду, а вже о 7.55 зупинилося серце у самої жінки. Упродовж 45 хвилин ми намагалися її реанімувати, але, на жаль, не змогли врятувати житт», – каже Олександр Сімкін. 

За його словами, жінка мала супутні захворювання – ожиріння.

Вагітна жінка не була вакцинована від Covid-19.

Загалом, станом на сьогодні, 2 жовтня, у перинатальному центрі на лікуванні перебуває ще 3 вагітні жінки, в яких підтвердили коронавірус.

Нагадаємо, на початку цього тижня стало відомо, що Львівський обласний клінічний перинатальний центр, що на вул. Джорджа Вашингтона, 6, прийматиме вагітних жінок з підозрою, або підтвердженим коронавірусом. Медзаклад знову внесли у перелік ковідних.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!