У Львові від Covid-19 померла вчителька та МОЗ готується відкривати тимчасові госпіталі. Головне за минулу добу

9576 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Taylor Wilcox for unsplash

Фото: Taylor Wilcox for unsplash

Covid-19 – Головне. У ліцеї міжнародних відносин ім. В. Стуса на лікарняному перебуває 22 педагоги. У 6 з них підтвердили Covid-19, решта чекають на результати тестів. Одна з вчительок померла внаслідок ускладнень від коронавірусної інфекції. Ліцей від нині йде на канікули.

Читайте також: МОН розробило комікси для школярів про користь масок і антисептиків. Фото

Читайте також: За якої умови в Україні знову можуть ввести жорсткий карантин. Відповідь МОЗ

В Україні наразі 21 тисяча ліжок заняті хворими на коронавірус. За словами міністра Степанова, Україна починає підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на Covid. Глава МОЗ порівняв ситуацію з коронавірусом в країні з тією, що була весною в Іспанії та Італії.

Степанов заявив, що буде шукати з фахівцями нову форму контролю за поширенням Covid-19, адже люди не дотримуються епідемправил.

Наприкінці жовтня в Україну мають доставити 200 апаратів ШВЛ, які вперше закуплять за гроші із Фонду з боротьби з коронавірусом.

З 12 жовтня авіакомпанія МАУ оновлює заходи безпеки: на рейсах забороняється носіння респіраторів, вводиться обов’язкове застосування масок для пасажирів від 6 років.

Читайте також: У Західноукраїнському дитячому медцентрі відкриють відділення трансплантації кісткового мозку

МОЗ включить український препарат «Біовен» до протоколу лікування коронавірусної хвороби.

Єврокомісія підписала контракт з виробником ліків Gilead на поставку до 500 тис. курсів лікування препаратом Veklury (ремдесивір)

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 227 осіб (202 – напередодні). Разом 21 923. Одужало – 8 396 (+ 183), померло – 600 (+ 7).

За добу лабцентри зробили 1 309 ПЛР-тестів. Залишку проб у холодильнику – 303.

В Україні Covid-19 виявлено знову у рекордних 5 397 осіб (4 753 за попередню добу). Загальна кількість 244 334 пацієнтів. Одужало – 108 233 (+ 2 263), померло – 4 690 особи (+ 93).

Читайте також: Кожен четвертий українець не знає, коли в країні пройдуть місцеві вибори. Опитування

Перелік антилідерів знову не змінився: Київ – 25 896 (+ 382), Харківська – 22 712 (+ 576), Львівська – 21 923 (+ 227) та Чернівецька області – 15 757 (+ 168).

Коломойський – Ахметов. Один із найвпливовіших представників чинної влади розповів УП, що Коломойський погрожує вивести «своїх» людей зі «Слуги народу», аби Зеленський заручився підтримкою групи «За майбутнє» – і близький до олігарха нардеп Ігор Палиця отримав крісло прем’єра чи віцепрем’єра.

Журналісти програми «Схеми» зафіксували, як перший помічник президента України Шефір таємно приїжджав до маєтку олігарха Ахметова під Києвом.

Ціна на хліб – «Нафтогаз» – Податкова. Ціни на хліб до кінця жовтня можуть зрости на 10-15% через різке зростання цін на сировину, заявив президент Всеукраїнською асоціації пекарів Тараненко.

Читайте також:  Чому будівництво вітряків на Боржаві розглядають в суді і до чого тут репутація України в Європі

Аудит «Нафтогазу» показав втрати для бюджету на суму 75 мільярдів. У акті ревізії Держаудитслужби, який був надісланий СБУ, йдеться про масштабні порушення та неефективні управлінські рішення. Проти керівництва компанії відкрили кримінальну справу, яка побудована на звинуваченнях у державній зраді.

У Львові на хабарі викрили двох головних державних ревізорів-інспекторів ГУ ДПС у Львівській області. У Податковій проводили обшуки.

Нобель з літератури і Львів. Нобелівську премію з літератури отримала американська поетеса Луїз Глюк «за її ясний поетичний голос, який за домогою суворої краси робить індивідуальне існування універсальним». Вона дебютувала у 1968 році збіркою Firstborn і незабаром була визнана однією з найвидатніших поетів сучасної американської літератури.

Її вірш «Фантазія» перекладала українською львів'янка Марта Госовська.

Читайте також: Уже закупили мобільні телефони. Чому ми досі чекаємо реформ у замках «Золотої підкови»

У Львові відбулась церемонія вручення Премії Львова – міста літератури ЮНЕСКО. Основну – у розмірі 150 тис. грн отримала Оксана Луцишина за її роман «Іван і Феба».

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!