У Львові від коронавірусу вилікували жінку, яка мала 80% уражених легень

1936 0
Пацієнтку госпіталізували у важкому стані, у неї була сильна гіпоксія.
Фото:Скріншот із відео

Фото:Скріншот із відео

У Львові, вилікували від коронавірусу жінку, яка була у важкому стані, її легені були уражені на 80%, про це розповідає завідувачка відділення пульмонології №2 Центру легеневого здоров’я Ольга Толох у відео на Фейсбук сторінці закладу.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Пацієнтку уже виписали, інтенсивне лікування тривало майже три тижні, каже лікарка.

«Вона мала 80% ураження легень. Перебування перших двох-трьох днів у стаціонарі вона зовсім не пам’ятає. Настільки була виражена гіпоксія. Але, на щастя, поступово вдалося стабілізувати її стан. Пацієнтка з нормальною сатурацією легень без кисневої підтримки виписана на амбулаторне лікування», – каже Ольга Толох.

Пацієнтка Ольга каже, що не варто зволікати з лікуванням, радить одразу звертатись до лікарів.

«За два дні у мене температура нижче, ніж 39 градусів не спадала. Легені були уражені дуже сильно – 80%. Лікарі навіть не давали жодних гарантій. Але вони тут дуже хороші, поставили мене на ноги. Краще одразу звертатися до лікарів, не можна зволікати», – каже пані Ольга.

Ольга Толох додає, що у Центрі легеневого здоров’я нині борються за життя ще кількох важких пацієнтів з Covid-19.

Читайте також: Львів'яни зможуть записатися в чергу на вакцинацію від covid-19 через «Дію»

Нагадаємо, станом на 10 лютого, за час пандемії, коронавірус в області підтвердили у 73 163 осіб. Внаслідок ускладнень від хвороби померла 2 151 людина (десятеро за останню добу), а одужали 64 698 пацієнтів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!