У Львові від роботи відсторонили 320 невакцинованих працівників освіти

3771 0
Ще 2% – ті, хто на цей час перебуває на лікарняному, у відпустці тощо.
Фото: cheline.com.ua

Фото: cheline.com.ua

Із 16 тисяч працівників галузі освіти міста на час виконання постанови Кабміну від роботи відсторонили орієнтовно 2%, тобто 320 людей. Це, як повідомили у пресслужбі ЛМР, переважно технічний та обслуговуючий персонал. Ще 2% – ті, хто на цей час перебуває на лікарняному, у відпустці тощо.

«Загалом у нас дуже високий відсоток вакцинації освітян – 96%. У місті діє 11 пунктів масової вакцинації та 13 стаціонарних пунктів, які розташовані у міських медзакладах, тож ті, хто ще не встиг зробити щеплення, мають змогу це зробити», – каже, в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко.

Читайте також: На Львівщину прибули американські ліки від Covid-19

Додамо, що від сьогодні, 8 листопада, в Україні невакцинованих освітян, працівників центральних органів влади та місцевих держадміністрацій відсторонятимуть від роботи без збереження заробітної плати. Повернутися на роботу вони зможуть після отримання хоча б однієї Covid-дози. Перелік професій, які підлягають обов'язковій вакцинації, затвердило Міністерство охорони здоров’я. Список можуть розширювати і доповнювати.

Нагадаємо, що постійні протипоказання можуть бути лише до щеплення конкретною вакциною від Covid-19, як-от важка алергічна реакція (анафілаксія) на першу дозу цієї вакцини або на один із її компонентів.  У довідці про тимчасові протипоказання до вакцинації від Covid-19 має бути обов’язково вказаний термін дії цих протипоказань.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!