Що зміниться для львів’ян з 18 жовтня. Інфографіка

3641 0
Уже від завтра у Львові діятимуть додаткові карантинні обмеження.

Від завтра, 18 жовтня, у Львові діятимуть нові карантинні правила. У місті посилять карантин і він торкнеться багатьох сфер. 

Освіта

Усі школярі йдуть на двотижневі канікули до 1 листопада. Також це стосується позашкілля та дозвілля. Музичні школи на двотижневих канікулах. Народні доми, гуртки та секції – не працюють.

Читайте також: Львівські школярі йдуть на дострокові канікули

Голова постійної комісії освіти та науки Львівської міської ради Вікторія Христенко просить львівську міську комісію з ТЕБ і НС просять переглянути рішення про канікули, які достроково ввели з 18 до 24 жовтня та дозволити школам цей тиждень вчитись в форматі онлайн.

Дитячі садки

Садочки у Львові продовжать працювати навіть під час посиленого карантину, але з додатковими карантинними вимогами та перевірками. 

Культура

Заборонено проводити масові заходи окрім тих, де організатори та учасники мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 год до заходу.

Читайте також: У Львові із 18 жовтня вводять нові карантинні правила. Перелік

Театри, кінотеатри, музеї та галереї, філармонія, органний зал працюють лише для відвідувачів, які мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест. Кількість відвідувачів не більше 50% від загальної кількості місць.

Бібліотеки працюють лише на видачу книг.

Торгівля

Промислові, продовольчі ринки і магазини, торгові центри, перукарні та салони краси: можуть працювати лише вакциновані працівники або з негативним ПЛР-тестом, а також з дотриманням маскового режиму та не більше 50% заповнення торгових площ.

Заклади громадського харчування

Ресторани і кафе можуть працювати лише до 23:00, за умови 100% вакцинації або ПЛР-тестів у працівників при заповненні не більше 50%, до 4 людей за столиком.

Читайте також: Кого з понеділка можуть не допустити до роботи без сертифікату вакцинації чи ПЛР-тесту

Спортзали 

Можуть відвідувати лише вакциновані або з негативним ПЛР-тестом. Усі працівники повинні бути вакциновані. Заповненість не більше 50%.

Готелі та хостели 

Працюють лише за умови наявності у всіх працівників сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

ЦНАПи

Центри надання адміністративних послуг прийматимуть відвідувачів лише за попереднім записом. Також можна замовити послуги онлайн, без візиту до ЦНАП.

Мешканці можуть онлайн або за телефоном здійснити запис до ЦНАП та отримати фахові попередні консультації. Через сайт ЦНАП можна отримати консультацію, замовити відеоконсультацію фахівців або послугу, а також здійснити попередній запис до ЦНАП.

Отримати готовий результат звернення можна після підтвердження наявності документів на видачі у підрозділі ЦНАП згідно з попереднім записом або звернувшись за графіком роботи ЦНАП без запису.

Без попереднього запису можна замовити «швидкі» послуги у ЦНАП, такі як:

  • надання витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб
  • підприємців та громадських формувань;
  • надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;
  • видача довідки про реєстрацію місця проживання/зняте місце реєстрації (додаток 13 або 16) у випадку,  якщо дані оновлено в Реєстрі територіальної громади;
  • надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку з відомостями про речові права на земельну ділянку, їх обтяження, одержаними в порядку інформаційної взаємодії з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Звичайні звернення громадян і юридичних осіб рекомендують мешканцям надсилати поштою або електронно – через форму «Електронне звернення» на сайті ЛМР за посиланням.

Також, у ЦНАП м. Львова нагадують про низку послуг, які можна замовити без візиту у ЦНАП. Ознайомитись з переліком послуг та замовити дистанційно можна тут.

Отримати фахову консультацію перед замовленням послуг можна за допомогою інформаційних сервісів: служба підтримки ЦНАП – (032) 2975795.

Щоб приступити до роботи працівникам та відвідувачам достатньо мати відмітку про одну дозу вакцинації.

Якщо за 2 тижні ситуація із захворюванням не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати лише вакциновані або з наявним ПЛР-тестом.

Нагадаємо, за вчорашню добу, на Львівщині виявили 588 позитивних ПЛР-тестів, з них у Львові – 213. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!