У Львові від ускладнень кору помер дворічний хлопчик

8639 1
Дитина не мала обов’язкового щеплення від хвороби.
Фото: dniprograd.org

Фото: dniprograd.org

Сьогодні, 19 березня, у реанімаційному відділенні Львівської обласної інфекційної лікарні помер дворічний хлопчик з Мостиського району. Він перебував там з коровим енцефалітом. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

За її словами, хлопчик тривалий час перебував в реанімації, але лікарям не вдалось врятувати його. Сьогодні лікарі робитимуть розтин, а відтак повідомлять більше інформації. Нагадаємо, минулого тижня в реанімації з коровим енцефалітом перебували четверо дітей, зокрема і померлий сьогодні хлопчик. Дитина не мала щеплення від кору.

«Діти постійно потрапляють в реанімацію з ускладненнями від кору: одних переводимо у звичайну палату, інші потрапляють у реанімацію. Зараз у реанімації двоє дітей, їхній стан некритичний, але вони потребують інтенсивної терапії», – каже Наталія Тімко.

Читайте також: Спецоперація проти кору. Чи вдасться переконати батьків

Нагадаємо, торік у Львові від ускладнень кору померли двоє трирічних дітей, а на початку цього року – 36-річна жінка.

Кір – хвороба, небезпечна своїми ускладненнями – енцефалітом (запаленням оболонок головного мозку) та пневмонією. Єдиний спосіб вберегтись – щеплення, що потрібно зробити в 1 і 6 років. У випадку, якщо вакцинація за календарем пропущена, її можна зробити в будь-який інший час.

У Львові та у Львівській області триває спецоперація із вакцинації школярів від кору. У місті вакциновано 39% школярів із числа тих, хто мав одне або не мав жодного щеплення. В області цей показник становить 49%.

Олександра Бодняк


Читайте також:
19 Березня, 2019 17:04
Олександр Може припините агітацію за середньовічні неефективні і часто небезпечні технології? Вакцинація - далеко не єдиний, але самий гірший спосіб захисту від інфекцій. Серед правил проведення вакцинації є категорична заборона процедура на фоні єпідемічного стану (реального, а не визначеного керуючими ідіотами). Вакцинація ніяк не впливає на носійство вірусів (не тільки вірусу кору, але і більш небезпечних, в тому числі онкогенних). Зараз американська медицина обломалась на вакцинації дітей проти вірусу вітрянки/оперізуючого лишаю. Серед вакцинованих майже сто відсотків одночасно в одному класі захворіли гострою формою...Є набагато надійніші і безпечніші технології і гострих форм вірусних інфекцій, і зниження заразності носіїв. При цьому ці технології не перешкоджають, а прискорюють як становлення природнього имунітету при первинному зараженні, так і при рециркуляції під час сезонних та періодичних єпідемій...Навіть при набутих чи вроджених імунодефіцитах...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!