У Львові сьогодні відбудеться акція солідарності з білоруським народом. Програма

904 0
Tvoemisto.tv на своїх ресурсах транслюватиме виставку «Рік спротиву: як по(в)стає Білорусь».
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Сьогодні за участі представників опозиційних сил Білорусі у Львові відбудеться Акція солідарності з братнім білоруським народом, присвячена відзначенню Дня білоруської військової слави. Із цієї нагоди на площі Ринок у Львові відкриють виставку «Рік спротиву: як по(в)стає Білорусь». Tvoemisto.tv о 12:30 транслюватиме віче-концерт бардівської пісні на своїй сторінці у Фейсбук та на Ютуб-каналі.

Як повідомили в пресслужбі ЛМР, вистивка експонуватиметься в центрі міста до 15 вересня. Також 8 вересня у Львові за участі представників опозиційних сил Білорусі відбудеться Акція солідарності з братнім білоруським народом, присвячена відзначенню Дня білоруської військової слави.

Читайте також: «Називайте мене Джонні». Історія білоруса, змушеного переховуватися у Львові

«Понад 20 фото й текстів розкажуть українцям та іноземцям про ключові моменти білоруського протестного руху, показавши його в усій складності та багатоманітності», – кажуть організатори виставки.

Відкриття відбудеться сьогодні, 8 вересня – у день річниці Битви під Оршею, коли 507 років тому литовці, поляки, білоруси та українці на чолі з Костянтином Острозьким здобули перемогу над московським військом.

План заходів

9.00 – Покладання квітів до пам’ятника повстанців Кастуся Калиновського на Личаківському цвинтарі (збір біля головного входу на Личаківський цвинтар).

11.00 – Брифінг білоруського інформаційного центру в пресклубі на пр. Шевченка, 11.

12.30 – віче-концерт бардівської пісні біля будівлі Львівської міської ради на площі Ринок, 1.

Виставка «Рік спротиву: як по(в)стає Білорусь» від Free Belarus Center та Музею Революції гідності, що демонструє українцям й іноземцям ключові моменти та особливості білоруського протесту.

13.30 – перехід до пам’ятника Шевченкові, покладання квітів.

13.40 – піша хода від пам’ятника Тарасові Шевченкові до пам’ятника Степанові Бандері за маршрутом: проспект Свободи – вул. Гнатюка – пл. Генерала Григоренка – вул. Листопадового Чину – пл. Святого Юра – вул. Митрополита Андрея – пам’ятник Степанові Бандері.

14.30 – 15.00 – покладання квітів, віче біля пам’ятника Степанові Бандері.

15.30 – 16.30 – урочисті заходи (книжкова виставка, круглий стіл) у ЛОУНБ на пр. Шевченка, 13.

18.30 – 20.30 – Урочиста академія в Будинку Воїна на вул. Короленка, 1а.

Фото Анни Чистякової


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!