У Львові обговорять пам’ятники, присвячені 100-річчю ЗУНР. Де подивитися

1327 0
Цього року у Львові встановлять два різних пам’ятники, присвячені ЗУНР.
фото надані ЛМР та ЛОДА

фото надані ЛМР та ЛОДА

У середу 19 вересня 2018 року об 11:00 в конференц-залі медіа-хабу «Твоє місто» (вул. Винниченка, 20а) відбудеться дискусія щодо встановлення двох пам'ятників на честь 100-річчя ЗУНР – «Пам’ятники з вшанування 100-річчя ЗУНР чи низькоякісні беззмістовні скульптури?».

У Львові до 1 листопада 2018 року з нагоди 100-річчя створення Західно-Української народної республіки хочуть встановити два різних пам’ятники. Одну скульптуру запланувала Львівська міська рада розмістити разом зі створенням громадського простору на розі вулиць Бенедиктовича та Городоцької. Другу – Львівська обласна державна адміністрація. Цей пам’ятник встановлять на перетині вулиць Листопадового Чину та Огієнка.

Читайте також: У Львові з'явиться пам'ятник Січовим Стрільцям

Для цього з міського бюджету виділять 3,5 млн грн: 2 млн грн – на виготовлення бронзової скульптурної композиції та 1,5 млн грн – на реконструкцію площі. З бюджету ЛОДА – 2 млн грн на встановлення пам’ятника героям ЗУНР і УГА. Експерти та історики під час дискусії обговорять вигляд цих пам'ятників та їхню історичну цінність.

Читайте також: Чим може пишатися Львів із часів незалежності? Пам’ятники. Результати опитування

Участь у дискусії візьмуть:

  • Андрій Сова, кандидат історичних наук, доцент,
  • Андрій Гречило, доктор історичних наук, голова Українського геральдичного товариства,
  • Іван Хома, доцент кафедри історії України та етнокомунікацій Національного університету «Львівська політехніка»,
  • Тарас Чолій, голова фракції Української Галицької Партії у ЛМР, член конкурсної комісії з визначення переможця мистецько-архітектурного проекту пам’ятника ЗУНР і УГА
  • представники міської ради та обласної адміністрації, а також урбаністи.

Tvoemisto.tv буде проводити онлайн-трансляцію дискусії, яку можна переглянути на нашому Facebook та на сайті tvoemisto.tv. Початок орієнтовно об 11:00.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!