У Львові відбудеться екофорум «Вода та енергія». Програма, як взяти участь

3392 0
Упродовж двох днів на екофорумі обговорять проблеми питного водопостачання, екологічні реформи, новітні технології очищення стоків.

5-6 жовтня на «Арені Львів» відбуватиметься третій екологічний форум «Вода та енергія», ініційований ЛМКП «Львівводоканал», інформує прес-служба ЛМР.

Захід буде присвячений проблемам водопостачання, реформам екологічного законодавства, впровадженню сучасних технологій очищення стічних вод, використанню відходів вторинної сировини та створенню умов для реалізації екологічно сприятливих стратегічних рішень.

Читайте також: Львівську воду можна пити. Але є кілька «але»

«На форумі буде підписано низку угод, зокрема, щодо фінансування у сфері водопостачання. Також буде презентоване дослідження, яке проводили французькі фахівці щодо ТПВ, а також проект заводу, над яким зараз працює мерія», – розповідає заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

На екофорум також приїдуть представники Польського національного екологічного фонду, які готові надати «Львівводоканалу» позику під мінімальний відсоток для модернізації очисних споруд. У Львові вони мають підписати з міською радою меморандум про співпрацю.

Читайте також: Річка, з якої можна пити. Як Варшава за кілька років очистила Віслу

За словами голови організаційного комітету форуму Дмитра Ваньковича, за розрахунками міжнародних експертів на реконструкцію очисних споруд Львова необхідно від 100 до 200 млн євро. Спершу буде вирішуватися питання біогазового проекту, який дозволить частково вирішити проблему переробки мулу на очисних спорудах, а також отримати джерело альтернативної енергії – біогаз.

Також під час екофоруму триватиме виставка інноваційних технологій у галузях очищення природних та стічних вод, переробки та сортування відходів, автоматизації технологічних процесів, економії енергоресурсів, транспортування води тощо.

Детальна програма екологічного форуму доступна за посиланням.

Щоб взяти участь у заході, необхідно пройти онлайн-реєстрацію за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!