У Львові відбудеться «Фестиваль Криму»

1635 0
Переселенці з Криму розкажуть мешканцям Сихова про півострів, про історичні та культурні зв’язки Криму з іншими областями України, познайомлять з його культурою і традиціями.
Фото: wikimedia

Фото: wikimedia

Восьмого жовтня на площі перед кінотеатром імені Довженка переселенці з Криму організовують сімейний фестиваль, присвячений півострову, йдеться в повідомленні громадської організації «Промінь надії».

Як зазначено у повідомленні, після окупації Криму він мало існує в інформаційному просторі України, а брак інформації призводить до появи стереотипів та упередженого ставлення як до переселенців, так і до життя людей на  окупованій території.

Організатори ставлять собі за головну мету надати львів’янам достовірну інформацію про наш українській Крим, показати історичний та культурний зв’язок між Кримом та іншими областями України, познайомити з його багатогранною історією, культурою та традиціями.

Переселенці проживають у Львові вже більше 3-х років і багатьом з них вдалося самореалізуватися у цьому місті. Тому на фестивалі будуть представлені різні сфери, де задіяні кримчани.

Зокрема, на фестивалі буде:

  1. фуд-корт, де продаватимуть різноманітні смаколики;
  2. майстер-класи з виготовлення хенд-мейду;
  3. ярмарка майстрів;
  4. тематичні фото-зони;
  5. зона дитячих розваг.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!