На правах реклами

У Львові відбудеться Фестиваль партнерства

803 0
Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові організовує одну з найбільших українсько-польських подій – «Фестиваль партнерства». Цьогоріч захід відбуватиметься упродовж 7-9 вересня. Співорганізатором фестивалю є Львівська обласна рада.
Фото: i.ytimg.com

Фото: i.ytimg.com

Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі під час прес-конференції, присвяченій проведенню VII Фестивалю партнерства, зауважив, що захід сприятиме розвитку культурної співпраці Польщі та України, презентуватиме мистецьке життя польських міст та воєводств і відображатиме творчу діяльність Львова та Львівщини.

Як наголосив начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв'язків Львівської обласної ради Іван Собко, надзвичайно важливо, що створюються такі публічні майданчики як «Фестиваль партнерства у Львові», де відбуваються дискусії та вивчаються різноманітні питання міжнародного співробітництва.

Як повідомили організатори, для участі у Фестивалі до Львова прибудуть офіційні делегації від польських воєводств та міст-побратимів Львова. Разом із львівськими колегами їхні польські партнери, політичні, громадські та культурні діячі ділитимуться досвідом на «Форумі партнерства», модератором якого буде доктор Бартломей Валас. Цього року дебати стосуватимуться культури, туристичного розвитку міст і його впливу на історичні міста та життя городян.

На площі Ринок 7-8 вересня виступатимуть українські і польські музичні колективи різноманітних напрямків:

- у п’ятницю, 7 вересня, музична програма відображатиме все різноманіття сучасного музичного світу. Цього дня виступлять вроцлавські «Wciąż Młodzi», улюбленці львівської публіки «Joryj Kłoc», цогорічні володарі музичної нагороди «Фридерик» у категорії Альтернативна платівка року – гурт «Micromusic» з Варшави. Сучасний цирковий мікс в поєднанні з імпровізовацією музики різних стилів - представлять Лукаш Ємьола та Артур Перскавєц в проекті «Lublinduo».А на завершення дня – поціновувачів сучасної музики потішить одне з найцікавіших явищ актуальної польської сцени – проект «Nervy» із Сілезії.

- у суботу, 8 вересня, фестивальну програму добротним блюз-рокрм відкриє гурт «Blues Perspektive Band» з Жешува, продовжать концерт – патріархи польської «шантової» традиції – гурт «Wodny Patrol». А далі слухачі матимуть насолоду зануритись в світ етномотивів разом із сімейним проектом «Kapela Maliszków»з Низьких Бескид, етно-роковим гуртом «Żmije»з Підкарпаття та українським фолк-роком від проекту «Horpyna» з Ольштина.                                                   

Також на площі Ринок на промо-стендах представлятимуть свої туристичні перлини та освітні програми партнери Львова – польські міста і воєводства. Цьогорічною родзинкою буде Мобільне велосипедне містечко – місце, у якому наймолодші учасники зможуть навчитись безпечно їздити на велосипеді через перехрестя та потенційно небезпечні місця.

У програмі фестивалю заплановані різножанрові виставки–Варшава представить фотовиставку «Газетні фотографії Варшава у 1918-1939 роках», місто Єленя Гура привезе виставку «Карконоші – перлина сілезьких краєвидів»із фондів Музею в Карконошах, а з міста Кєльце до Львова приїдуть виставки картин двох митців, яких поєднує захоплення новими ЗМІ та віртуальним світом, а саме виставка Магдалени Лесьняк «В мережі» та Рафала Урбанського «QR – реінтерпретація».

Додамо, що вхід на всі акції фестивалю – вільний.

Довідково:

«Фестиваль Партнерства» – ініційований Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові у вересні 2012 року. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!