У Львові відбудеться форум ревіталізації заводів

2933 0
Спеціалісти з усієї України обговорять перспективи перетворення львівських заводів на креативні простори.

У Львові зберуться спеціалісти з ревіталізації заводів з усієї України, щоб обговорити трансформацію міських заводів та фабрик на креативні простори. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

«На форум будуть запрошуватись спеціалісти з різних міст України, ми зараз розробляємо програму. Він має відбутися в першій половині травня в одному зі старих львівських заводів, який зараз проходить процеси ревіталізації. Поговоримо про механізми залучення коштів та інші речі», – сказав він.

Читайте також: 40% Львова. Що робити з львівськими промзонами

У форумі братиме участь близько 100-150 людей включно із представниками львівських заводів. Метою форуму стане знайомство з успішними кейсами, вивчення впливу трансформації заводів на українських і закордонних прикладах.

«Ми маємо щотижня зустрічі із львівськими заводами, які наразі є у приватній власності. Воля кожного власника заводу – ревіталізовувати його чи ні, наше завдання показати, що такий шлях існує як важливий для міста, що можна перетворювати їх на креативні простори, додавати творчу, дизайнерську складову», – додав він.

Читайте також: У Львові хочуть ревіталізувати 15 заводів. Карта

За його словами, у Львові є достатньо багато заводів, котрі можна перетворити на креативні простори. В міськраді окреслили перелік з 15 заводів, з якими можна співпрацювати, а в травні планують озвучити кількість фабрик, котрі будуть готові проходити ревіталізацію.

«Ми вже допомагаємо деяким заводам, намагаємося підштовхнути їх, щоб вони почали існувати у форматі креативних просторів, щоб там створювались майстерні, творчі люди створювали там певні закриті цикли. Вчора, наприклад, ми спікувалися із фабрикою на вул. Мучній», – сказав він.

Читайте також: !FESTrepublic: Як на місці заводу у Львові будують ще одне місто

Він також нагадав, що в приміщеннях колишнього трамвайного депо на вул. Вітовського після підготовки на узгодження документації з’являться креативні коворкінги та можливості для стартапів. Окрім того, він нагадав про ревіталізацію заводу «Рема» та заводу на вул. Сахарова, де наразі працює Lviv IT School.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!