У Львові відкриють фотовиставку портретів дітей, які чекають на усиновлення

1494 0
На виставці у «Дзизі» можна буде побачити портрети вихованців львівських інтернатів та дитячих будинків сімейного типу.
Фото: БФ "Рідні"

Фото: БФ "Рідні"

Благодійний фонд «Рідні» запрошує відвідати фотовиставку «Побач мене», щоб привернути увагу суспільства до дітей, які проживають в інституційних закладах і зруйнувати міфи та упередження суспільства стосовно них. Відкриття виставки заплановане на 16.00 год 26 травня у арт-центрі ДЗИҐА.

Читайте також: Щоб усі були як рідні. Як у Львові працюватиме Центр підтримки дітей та сім'ї «Рідні»

Протягом місяця команда фонду разом з талановитою фотографкою Мартою Сирко фотографували вихованців львівських інтернатів та дитячих будинків сімейного типу для того, аби показати їх справжніми.

Страх та осуд суспільства організатори зобразили як перешкоди, використовуючи папір, плівку та інші матеріали.

«Кожна дитина повинна мати свою родину, жити в любові та затишку, незалежно від життєвих обставин. За статистикою, в Україні є близько 60 000 дітей, які проживають в інтернатах. Через стереотипи, осуд суспільства, нестачу любові та підтримки – ці діти не мають шансів на щасливе дитинство та добре майбутнє», – наголошують організатори.

Місія виставки – заохотити громадськість приймати дітей з інституційних закладів такими, якими вони є, не піддаючись  стереотипам, упередженням, страхам, а також нагадати про важливість усиновлення дітей, які зростають без рідних.

«Зазирни у мою реальність, відкидаючи стереотипи та страхи суспільства» – таким є гасло цього проєкту.

Читайте також: Ми даруємо не цукерки, а підтримку і любов. Як працює БФ «Рідні у Львові

Зазначимо, що благодійний фонд «Рідні» працює в Україні з 2012 року. Він втілює проєкти підтримки дітей та сімей з вразливих категорій населення, займається підтримкою двох дитячих будинків сімейного типу у Львові, проводить профорієнтаційні та освітні програми для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. А також забезпечує консультаційний та освітній супровід для дорослих, зокрема усиновлювачів, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Детальніше про ініціативу можна прочитати за посиланням

Партнерська публікація

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!