Львів'ян запрошують на прем’єру унікальної вистави про собак-безхатченків

2085 0
27 березня о 12.00 год. у Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11) відбудеться прем'єра вистави «DOGS». Ініціатори та творці вистави сподіваються, що вона допоможе львів'янам замислиться над життям безпритульних тварин.
Фото надано ЛКП "Лев"

Фото надано ЛКП "Лев"

«DOGS» – це історія про вільних собак, спільний проект Театру та Львівського комунального підприємства «Лев», що опікується безпритульними собаками у Львові, – інформує офіційний сайт Львівської міської ради. «Тема безпритульних і не лише тварин була і залишається актуальною. Я вважаю, театр не може стояти осторонь. Ми вирішили об’єднати наші зусилля для того, щоб взаємо допомагати один одному. Нещодавно у соцмережі розійшовся ролик про те, якби усі гроші, які потрачені на війни, пішли на житло, то б не було безхатченків і кожна тварина мала б прихисток. Ми хочемо в себе на території театру розмістити інформацію про ЛКП «Лев», інформацію про те, де можна прихистити собаку. Нас щоденно відвідує бузьки 700 людей і ця інформація не залишилась би непомітною», – зазначив Юрій Мисак, художній керівник Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва.

Читайте також: Перезавантаження ЛКП “Лев”: 10 фото до і після Року змін

«Головні герої вистави – безпритульні собаки. Вони постійно голодні, не мають даху над головою... Єдине, що в них є, – це Яр, де вони живуть у зграї чи поодинці. У Яру, як і в зграї, є свої правила, свої щоденні клопоти та завдання. Собакам буває нелегко роздобути собі їжу, але трапляються і дуже цікаві заняття: хтось полюбляє бавитися, хтось – згадувати своє попереднє життя, інші милуються місяцем, нишпорять, вчаться читати по-людськи чи поводитися як людина. Усіх цих собак об’єднує гордість, яка не дозволяє їм жалітися і скиглити, бо кожен з них – вільний, вони «народжуються і вмирають так легко».

Проте в душі кожного героя живе мрія, мрія незалежних псів про залежність, мрія про свою людину. Собаки мріють не про господаря чи власника, який припне на ланцюг і буде годувати. Вони шукають людину-друга, а також свого місця – собачі дверцята, за якими так добре живуть пси. Проста і чуйна історія про собак і людей, історія, яка закликає до людяності і добра. Сподіваємося, що кожен, хто побачить цю виставу, стане трішки добрішим і замислиться над життям безпритульних тварин. Адже усі ми шукаємо Свою Людину і свої дверцята до щастя, але чи усім це вдається», – розповідають режисери вистави.

Читайте також: У Львові відкрили першу Комунальну Ветеринарну Клініку

«Коли я прийшов працювати у театр, то в мене була багато ідей щодо вистав, в тому числі і ця вистава. Ми думали, яку саме з вистав взяти до роботи, що вона повинна бути сучасною і цікавою, ми не вагаючись обрали саме цю виставу «DOGS». І саме зараз, коли ми почали її готувати до прем’єри, то ми ще більше зрозуміли наскільки вона суттєва і потрібна. І найголовніше, що ми можемо показати цю виставу людям, щоб вона разом з нами долучилися до цієї проблеми і, взагалі, щоб бачили це», – зазначив Євген Чистоклетов, режисер вистави «DOGS».

Читайте також: У Львові облаштують майданчик для вигулу собак. Візуалізація

«Як ви знаєте, значна частина громадян нашого міста асоціюють для себе ЛКП «Лев» просто з ветеринарно-стерилізаційним центром, який займається проблемами безпритульних тварин. Насправді ми хочемо показати, що наша місія є значно глибшою, тому що проблема не в тому, що безпритульні тварини гуляють просторами міста. Проблема в тому, звідки вони взялись там. Якщо зазирнути в корінь ситуації, то все виникає з одного, на перший погляд, простого і банального рішення в тій чи іншій сім’ї: скажімо, коли награлись, натішились домашнім улюбленцем, зрозуміли, що він створює певні клопоти, і прийняли рішення відпустити тварину на вулицю. Ми вважаємо, що це і є коренем проблеми. І нести саме просвітницьку діяльність – це також надзвичайно важливо в нашій місії, тому що ми повинні дбати про те, щоб наше підростаюче покоління, наша молодь виховувались у понятті моральності, доброти, відповідальності. І завдяки цій виставі, роботі з театром, ми можемо донести до молоді потреби саме такої культурної поведінки», – додає Оксана Кошак, директор ЛКП «Лев».

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!