У Львові відбудеться старт марафону електромобілів до Монте-Карло

3009 0
Наступної неділі, 22 травня, на пл. Ринок у Львові стартує Електромобільний Марафон «Львів – Монте-Карло-2016». Марафон проходитиме вже вп’яте поспіль під патронатом Його Світлості Принца Монако Альбера II і мерів приймаючих міст. Про це інформують у прес-службі міськради.
Фото: electricmarathon.com

Фото: electricmarathon.com

Електромобільний Марафон – транс’європейське ралі, в якому беруть участь електромобілі та транспортні засоби, що використовують альтернативні джерела енергії.

Старт події заплановано 22 травня 2016 року, з площі Ринок. Фінішує ралі 3 червня у Монте-Карло, на Палацовій площі. Протягом Марафону команди-учасники проїдуть понад 3 тисячі кілометрів дорогами Європи, відвідають 10 країн і 23 європейські міста.

«Електромобільний Марафон проходить під патронатом Його Світлості Князя Монако Альбера ІІ. Він покликаний підняти серед української та європейської спільноти питання охорони навколишнього середовища, а також привернути увагу до необхідності використання екологічно чистого транспорту й розвитку інфраструктури з його обслуговування. Урочисту церемонію старту Марафону відвідає делегація представників Монако на чолі з Бернаром Фотріє – Віце-президентом Фонду Князя Альбера, повноважним міністром Монако», - зазначають організатори.

Також в рамках марафон відбудеться представлення першого українського елетромобля Synchronous». Він проїде  з учасниками 3 тис. км і буде брати участь у фініші у Монте-Карло

Читайте також: Львівські електромобілі: півстоліття історії

Перший проміжний етап Марафону буде зі Львова до Новояворівська.

«У Європі немає проблем з кордонами, а тут є. Цей етап зможуть проїхати учасники, які не матимуть змоги їхати весь Марафон. Також на старт запросили команди з електричними велосипедами, які зможуть проїхати цей етап», - зазначив Віце-президент Електромобільного Марафону, СЕО компанії «Electric Marathon International Андрій Білий.

Електромобільний марафон є інтелектуальним ралі – перемогу в ньому дістає не найшвидша команда, а найточніша, яка прийде до фінішу максимально близько до встановленого еталону.

У Марафоні візьмуть участь три українські команди.

Як зазначив керівник ЛКП «Муніципальна дружина» Юрій Діль, під час марафону вулиці у Львові не перекриватимуть, буде тільки ситуативне перекриття під час старту.

Збір учасників Електромобільного Марафону розпочнеться вже 21 травня на пл.Ринок. До участі у церемонії старту запрошують усіх власників електромобілів.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!