Політична реклама

У Львові відбудеться турнір з петанку

1531 0
31 травня та 1 червня у Львові, в парку «На валах» (біля Порохової вежі), відбудеться другий офіційний турнір Leopolis Petanque cup 2014. Серед учасників – гравці зі Львова, Ужгорода, Мукачева, Києва, Тернополя та Коломиї.

Петанк – це найбільш соціальна гра у світі, оскільки грати в неї можуть люди різного віку та рівня фізичної підготовки. Основне завдання у грі – кинути металеву кулю якомога ближче до кошонета – маленької дерев'яної кулі. Ця гра дуже популярна серед європейців. Тільки у Франції в петанк грає понад 17 мільйонів осіб, розповіли організатори.

В Україні вже кілька років існує Федерація петанку України, а клуби з гри у петанк функціонують у різних містах, зокрема, й у Львові.

Тут у перший день турніру змагатимуться дуплети (команди по двоє гравців), другого дня – триплети (команди по троє гравців). Початок змагань – о 10.00, змагання триватимуть впродовж дня.

До середовища любителів петанку може долучитись кожен, ігри відбуваються щовікенду у парку "На валах" (біля Порохової вежі). Кулі для петанку можна придбати у будь-якому інтернет-магазині.

Нагадаємо, перший турнір Leopolis Petanque cup відбувся у травні минулого року, участь у ньому взяло 8 команд. Найбільші міжнародні змагання з петанку в Україні відбулися на початку травня в Ужгороді. На турнір «Сакура» завітав і Президент Міжнародної федерації петанку Клод Азема.

ТЕГИ: петанк

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!