У Львові відбудеться виставка поштових марок і урочисте спецпогашення

2284 0
В Українському католицькому університеті 24-го травня відбудеться виставка філателістичних знаків та урочисте спецпогашення поштових марок. Події приурочені до 125-річчя народження Патріарха Йосифа Сліпого.
фото ілюстративне: mukachevo.today

фото ілюстративне: mukachevo.today

«Ми проводимо такі заходи, щоб належно відзначити Великого українця, мученика за Христову Церкву –  Патріарха УГКЦ,  кардинала Йосифа Сліпого. Соло виставки є, безперечно, Підпільна Пошта України з надзвичайно рідкісною маркою «Патріярх Йосиф Сліпий», конвертами до поїздок патріарха Йосифа – пожертв на будівництво українських церков у США, Канаді; конверти виготовлені власним коштом земляка владики Йосифа д-ра Романа Смика (США, Чикаго)», – зазначив координатор події Андрій Цибко, директор Музею УКУ.

На сімдесяти аркушах підібрано філателістичні знаки з різних континентів. Родзинкою огляду є два конверти Спілки Українських Філятелістів Австрії із державним погашенням Австрійської пошти, присвячені 85-річчю та 90-річчю народження Патріярха Йосифа; чотири конверти з оригінальними марками Австрійської пошти, випущені з ініціативи Патріарха, присвячені 300-річчю Віденської битви із особливим внеском у перемогу українських козаків і українця Юрія Кульчицького.

Читайте також: Викликайте вассерфюрера. 10 водогінних лайфхаків середньовічних львів’ян 

Пошта Ватикану представлена оригінальними марками Понтифіків (Пап Римських) – Івана ХХІІІ, Павла VI, Івана Павла ІІ, конвертами із погашенням у Республіці Ватикан, що мають відношення до Блаженішого Йосифа Сліпого. Австрійська пошта зі спецпогашенням також демонструється рідкісним конвертом зустрічі у Відні Джона Кеннеді та Микити Хрущова, де обговорювалося звільнення з тюрми громадянина СРСР, в’язня сумління – Йосифа Сліпого. 

Пошту США представить рідкісний конверт із оригінальною маркою та державним погашенням, присвячений здобуткам країни за 35 Президента  (1960-1963), марка Президента Рональда Рейгана. Пошта країни Еквадор представлена маркою із зображенням президента США Джеральда Форда,  причетного до постаті Ісповідника Віри.               

Також відбудеться виставка колекції Музею-кімнати Патріярха Йосифа Сліпого УКУ та приватної збірки історика, дослідника новітньої історії України Василя Штокала та філателіста, члена Тернопільської організації спілки філателістів України Василя Дідуха (м. Тернопіль).                                                              

Місце події: Музей-кімната Патріярха Йосифа Сліпого в Українському Католицькому Університетові.

Адреса: Львів, вул Ілларіона Свєнціцького, буд. 17,  кімн. 119

Час події: 24 травня 2017 року, 16:00.

Організатори: Український Католицький Університет, Львівська дирекція ПАТ «Укрпошта»

З додатковими питаннями можна звертатися за телефоном: 067 -724-13-59 (Андрій Цибко, директор Музею УКУ).

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!