У Львові відбудеться зустріч-нагородження із автором «Вічного календаря». Де дивитися

1776 0
Тvoemisto.tv транслюватиме подію о 19.00 год.
Фото: Видавництво Старого Лева

Фото: Видавництво Старого Лева

Роман Василя Махнa «Вічний календар», опублікований львівським «Видавництвом Старого Лева» у 2019 році, здобув книжкову нагороду «Зустріч» на цьогорічному Форумі видавців. Сьогодні у видавництві відбудеться церемонія вручення премії та інтерв'ю із переможцем Василем Махном і видавчинею Мар'яною Савкою.

Тvoemisto.tv транслюватиме захід сьогодні, 16 жовтня, о 19.00 год на нашій сторінці у Фейсбук і на нашому Ютуб-каналі.

«Вічний календар» є панорамною оповіддю про життя українців, поляків, євреїв і вірмен заходу України від сімнадцятого століття до наших днів.

Читайте також: У Львові назвали найкращі книги Форуму видавців 2020. Хто переміг

Василь Махно – український поет, есеїст і перекладач, член Українського ПЕН, ключовий співробітник НТШ-Америка, уже два десятиліття мешкає в Нью-Йорку. Його вірші та есе перекладено 25 мовами. Він є лауреатом низки премій, зокрема, Фонду Петра і Лесі Ковалевих (2009), Міжнародної поетичної премії «Повельє Мораве» (2013) і «Книжка року ВВС» (2015). Готуючись до написання роману «Вічний календар», він побував на організованій у Бучачі резиденції пам’яті Шмуеля Йосефа Аґнона.

Додамо, що Українсько-єврейська літературна премія «Зустріч» присуджується щорічно за найвпливовіший твір художньої та документальної літератури (почергово), що сприяє українсько-єврейському порозумінню, допомагаючи зміцнити позиції України як багатоетнічного суспільства та втілюючи гасло «Наші історії неповні одна без одної». Суму премії ділять між автором і видавцем, вона складатиме 4000 євро і 2000 євро відповідно. У 2020 році на участь у конкурсі надійшло 27 заявок від 17 українських видавців. 

Партнерська публікація

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!